Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η σύζυγος του Fillon υποστηρίζει ότι εργαζόταν κανονικά στη δουλειά για την οποία πληρωνόταν

BBC: Η σύζυγος του Fillon υποστηρίζει ότι εργαζόταν κανονικά στη δουλειά για την οποία πληρωνόταν
"Αν δεν ήμουν εγώ, θα πλήρωνε κάποιον άλλον, οπότε αποφασίσαμε να είμαι εγώ" δήλωσε η Penelope Fillon
Η σύζυγος του Γάλλου υποψήφιου για την προεδρία Francois Fillon είπε ότι έκανε κανονικά την κοινοβουλευτική εργασία για την οποία πληρωνόταν, όπως μεταδίδει το BBC.
"Ήθελε κάποιον να ασχολείται με τα καθήκοντά του" δήλωσε η Penelope Fillon σε μία εφημερίδα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι πληρωνόταν χωρίς ουσιαστικά να δουλεύει.
Τη στιγμή που οι φωνές για να παραιτηθεί ο Fillon από τη διεκδίκηση της προεδρίας αυξάνονται, ο ίδιος διοργανώνει σήμερα Κυριακή 5/3 μία συγκέντρωση στον Πύργο του Άιφελ.
Στο ρεπουμπλικανικό κόμμα θα συζητήσουν για την κρίση που έχει προκληθεί αύριο Δευτέρα 6/3.
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει δει τη δημοτικότητά του να υποχωρεί.
"Αν δεν ήμουν εγώ, θα είχε πληρώσει κάποιον άλλον, οπότε αποφασίσαμε να είμαι εγώ" εξήγησε η κυρία Fillon στη Journal du Dimanche, επιμένοντας ότι "όλα ήταν νόμιμα".
Η Fillon υποστήριξε ότι επανειλημμένα έχει πει στον άνδρα της "να πάει μέχρι το τέλος", αλλά η τελική απόφαση θα είναι δική του.
Ζήτησε επίσης από τους υποστηρικτές του άνδρα της να τον στηρίξουν στην προεκλογική του εκστρατεία και να μην τα παρατήσουν.
Μιλώντας στους υποστηρικτές του στο Παρίσι το Σάββατο 4/3, ο Fillon που γιόρτασε και τα 63α γεννέθλιά του, είπε για αυτούς που επιτίθενται στην υποψηφιότητά του ότι "προσπαθούν να σκοτώσουν μία επιθυμία για αλλαγή".
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα αποκλειστεί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου, με την Marine Le Pen και τον Emmanuel Macron να προκρίνονται στον δεύτερο που θα διεξαχθεί στις 7 Μαϊου.
Μία έρευνα που δημοσίευσε η Journal du Dimanche (Εφημερίδα της Κυριακής) έδειξε επίσης ότι το 71% θέλει να παραιτηθεί ο Fillon από τη διεκδίκηση της προεδρίας.
Αυτός που παραιτήθηκε για την ώρα, ήταν ο εκπρόσωπός του την Παρασκευή 3/3.
Η παραίτηση του Thierry Solere ήταν ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των αποχωρήσεων από την ομάδα του Fillon, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του συμβούλου του στα οικονομικά την Πέμπτη 2/3.
Οι τελευταίες εξελίξεις τροφοδοτούν τη φημολογία ότι ο Fillon μπορεί τελικά να αντικατασταθεί από τον Zuppe.
Ο Zuppe είχε χάσει στις προκριματικές της δεξιάς από τον Fillon, που είχε συγκεντρώσει, μάλιστα, και διπλάσιο ποσοστό (66% έναντι 33%).
Πηγές κοντά στον Zuppe αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Fillon με την προϋπόθεση, όμως, να έχει την ομόφωνη στήριξη του κόμματος και να αποχωρήσει και οικειοθελώς ο Fillon.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο Fillon δεν έχει τέτοια πρόθεση.
Για βδομάδες παλεύει ενάντια στις κατηγορίες ότι η σύζυγός του πληρωνόταν για δουλειά που δεν έκανε ως κοινοβουλευτική συνεργάτιδα.
Πάνω από 60 πολιτικοί έχουν δηλώσει ότι δεν τον στηρίζουν πλέον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης