Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος προχωρά σε εξαίρεση του Ιράκ από τη λίστα ταξιδιωτικών απαγορεύσεων

tags :
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος προχωρά σε εξαίρεση του Ιράκ από τη λίστα ταξιδιωτικών απαγορεύσεων
Η πλευρά του Λευκού Οίκου τόνισε ότι το διάταγμα δε θα επηρεάζει τους μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ που κατάγονται από τις επίμαχες χώρες
Την εξαίρεση τουτ Ιράκ από τη λίστα ταξιδιωτικών απαγορεύσεων αναμένεται να υπογράψει σήμερα Δευτέρα (6/3) ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, μέσω νέου διαταγμάτος, καθώς η πρώτη απόπειρα βρήκε "εμπόδιο" στις δικαστικές αίθουσες.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, το νέο διάταγμα θα διατηρεί την ταξιδιωτική απαγόρευση 90 ημερών προς τις ΗΠΑ από έξι μοσουλμανικές χώρες, και συγκεκριμένα το Ιράν, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη.
Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε μετά από προοτροπή του Ιράκ να επιβάλει νέες διαδικασίες ελέγχου, όπως είναι η επιθεώρηση της βίζας και η ανταλλαγή δεδομένων με τις ΗΠΑ, καθώς και λόγω της κοινής συνεργασίας που έχουν οι δύο πλευρές στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.
Παράλληλα, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι το διάταγμα δε θα επηρεάζει τους μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ που κατάγονται από τις επίμαχες χώρες, καθώς και τους κατόχους πράσινης κάρτας.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι ο Trump επέκρινε δημοσίως τους δικαστές που απέρριψαν το διάταγμα, εν συνεχεία αποφάσισε να συντάξει καινούργιο, αποσκοπώντας στο να καταστήσει ευκολότερη την υπεράσπισή του ενώπιον των δικαστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης