Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO της Volkswagen: Οι επενδυτές μας πρέπει να είναι ψύχραιμοι και αισιόδοξοι, παρά το «dieselgate»

CEO της Volkswagen: Οι επενδυτές μας πρέπει να είναι ψύχραιμοι και αισιόδοξοι, παρά το «dieselgate»
Το μέχρι στιγμής συνολικό κόστος του σκανδάλου ανέρχεται στα 24 δισ. δολάρια
Την αισιοδοξία του για το μέλλον της Volkswagen εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού, ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων («dieselgate») αποτελεί παρελθόν.
«Οι επενδύτες μας μπορούν και πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι.
Είμαι σίγουρος ότι διατηρούμαστε σε καλή κατάσταση σαν εταιρεία», διαμήνυσε ο κ. Matthias Mueller, μιλώντας στο κανάλι CNBC, διαβεβαιώνοντας ότι η Volkswagen αγωνίζεται για να χαράξει μία νέα πορεία.
Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η αμερικανική Δικαιοσύνη για το dieselgate, τόνισε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία γνωρίζει ότι ίσως μελλοντικά χρειαστεί να καταβάλει επιπλέον χρήματα από αυτά που ήδη έχει διακανονίσει:
«Οι νομικές επιβαρύνσεις θα συνεχιστούν για πολλά χρόνια, επειδή υπάρχουν πολλοί ενάγοντες, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι έχουμε βρει μια λύση με τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές αρχές.
Είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι το μεγαλύτερος αριθμός των οχημάτων μπορούν να επιδιορθωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Αυτό θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πελατών μας».
Το μέχρι στιγμής κόστος του σκανδάλου ανέρχεται στα 24 δισ. δολάρια, από τον Σεπτέμβριο του 2015 που αποκαλύφθηκε, εκ των οποίων τα 6,7 δισ. θα καταβληθούν για την επιδιόρθωση των προβληματικών οχημάτων στις Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης