Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κερδίζουν έδαφος στη Μοσούλη οι ιρακινές δυνάμεις - Εκδιώκουν τον ISIS από το τελευταίο οχυρό τους στο Ιράκ

tags :
Κερδίζουν έδαφος στη Μοσούλη οι ιρακινές δυνάμεις - Εκδιώκουν τον ISIS από το τελευταίο οχυρό τους στο Ιράκ
Βήμα βήμα η ανακατάληψη και του δυτικού τμήματος της πόλης
Προελαύνουν στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, οι οποίες κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος σε βάρος των τζιχαντιστών του ISIS.
Ύστερα από την ανακατάληψη του ανατολικού κομματιού της πόλης από τον περασμένο Ιανουάριο, οι κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ ενισχύουν τις θέσεις τους και στο δυτικό τμήμα της πόλης.
Όπως αναφέρεται, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχο τους το υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας στη Μοσούλη, το οποίο λεηλατήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, κατά την κατάληψη της πόλης, το 2014.
Επίσης, κατέλαβαν το κτήριο του δικαστηρίου του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο είχε γίνει γνωστό παγκοσμίως για τη σκληρότητα των αποφάσεων του (λιθοβολισμοί, πτώσεις ανθρώπων από κτίρια, αποκεφαλισμοί, ακρωτηριασμοί χεριών).
Τόσο το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράκ, όσο και το δικαστήριο είναι στην ίδια περιοχή με το κεντρικό κτίριο διοίκησης, στο οποίο επιτέθηκαν τη νύχτα οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες καταλαμβάνουν σημεία – «κλειδιά» της πόλης, όπως ιδιαίτερης σημασίας για την εξέλιξη των μαχών γέφυρες.
Σημειώνεται πως η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Οκτώβριο.
Η Μοσούλη θεωρείται το τελευταίο «οχυρό» του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης