Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Σοβαρή παραβίαση των κανονισμών οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας

ΟΗΕ: Σοβαρή παραβίαση των κανονισμών οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού τονίζει ότι οι εν λόγω δοκιμές διακινδυνεύουν μία περιφερειακή αύξηση οπλικών συστημάτων
Την απερίφραστη καταδίκης της απένενατι στις πρόσφατες πυραυλικές εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας εξέφρασε σήμερα (8/3) το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαρακηρίζοντάς τες ως "σοβαρή παραβίαση" των κανονισμών που έχουν ψηφιστεί.
Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού εξέφρασε τη λύπη του για τις πυραυλικές εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι οι εν λόγω δοκιμές διακινδυνεύουν μία περιφερειακή αύξηση οπλικών συστημάτων, ενισχύοντας την ένταση στην περιοχή.
Παράλληλα, η ανακοίνωση του Συμβουλίου επισημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες απέναντι στην "όλο και πιο αποσταθεροποιητική συμπεριφορά" της Πιονγιάνκ, καθώς και την περιφρόνηση των ψηφισμάτων του.
"Τα κράτη-μέλη μας θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και να λάβουν περαιτέρω σημαντικά μέτρα" καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΗΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη οι ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία έχουν δηλώσει ότι θα "απαντήσουν" στις προκλήσεις της Πιονγιάνγκ, εγκαθιστώντας αντιπυρατλικό σύστημα στη νότια πλευρά της κορεάτικης χερσονήσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης