Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση CNN: Το 58% των Αμερικανών αποδοκιμάζει τα σχέδια Trump για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών

tags :
Δημοσκόπηση CNN: Το 58% των Αμερικανών αποδοκιμάζει τα σχέδια Trump για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών
Υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τις αμερικανικές επιχειρήσεις τάσσεται το 54%
Δύο βασικές πολιτικές και οικονομικές εξαγγελίες του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump δεν φαίνεται να βρίσκουν απήχηση στο αμερικανικό εκλογικό σώμα.
Το 58% των Αμερικανών αποδοκιμάζει την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 54% δισ. δολάρια με ταυτόχρονες περικοπές από υπουργεία και άλλους οργανισμούς ενώ το 61% τάσσεται κατά της δημιουργίας τείχους στα σύνορα με το Μεξικό από πόρους του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN / ORC.
Στις δημοφιλείς εξαγγελίες του Trump περιλαμβάνεται η μείωση των φόρων για τη μεσαία τάξη με 84% και η αύξηση των δαπανών για υποδομές και την τόνωση της οικονομίας με 79%.
Υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τις αμερικανικές επιχειρήσεις τάσσεται το 54%.
Έξι στους δέκα Αμερικανούς υποστηρίζουν, πως η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι προτεραιότητα.
Περισσότεροι από επτά στους δέκα Ρεπουμπλικάνους  υποστηρίζουν και τις πέντε εξαγγελίες.
Mεταξύ των Δημοκρατικών μόνο δύο έχουν την υποστήριξη της πλειοψηφίας (μείωση των φορολογικών συντελεστών για τη μεσαία τάξη και αύξηση των δαπανών για την οικονομία).  
Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι εγκρίνουν τις μειώσεις φόρων και αύξηση των δαπανών για την οικονομία, όπως και τη μείωση φόρων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Ωστόσο η πλειοψηφία αντιτίθεται στη δημιουργία τείχους στα σύνορα και την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.
Γενικότερα το 54% των Αμερικανών υποστηρίζει, πως οι προτάσεις Trump ενισχύουν περισσότερο τους πλούσιους, το 35% πως βοηθούν τη μεσαία τάξη και μόλις το 7% τους φτωχούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης