Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Emirates εγκαινιάζει τη γραμμή Ντουμπάι - Αθήνα - Νιούαρκ παρά την αντίθεση των ΗΠΑ

Η Emirates εγκαινιάζει τη γραμμή Ντουμπάι - Αθήνα - Νιούαρκ παρά την αντίθεση των ΗΠΑ
Η Emirates, δια στόματος του προέδρου Tim Clark, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να αλλάξει το δρομολόγιο, καθώς δεν έχει παραβιάσει κανέναν όρο της συμφωνίας
Κόντρα στην επιθυμία των ΗΠΑ η αεροπορική εταιρεία Emirates θα εγκαινιάσει την ερχόμενη Κυριακή (12/3) τη γραμμή Ντουμπάι - Νιούαρκ μέσω Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της στις 23 Ιανουαρίου, η Emirates ανέφερε ότι «ξεκινάει νέα καθημερινή πτήση από το Dubai προς το Newark Liberty International Airport στη Νέα Υόρκη, μέσω της Αθήνας, από τις 12 Μαρτίου 2017.
Το νέο δρομολόγιο Dubai-Athens-Newark της Emirates, θα παρέχει μία καθημερινή απευθείας πτήση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, δρομολόγιο που δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή και είχε πάψει να λειτουργεί από το 2012».
Όπως μεταδίδει το Reuters, 25 μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ επιχείρησαν να εμποδίσουν το δρομολόγιο.
Ειδικότερα, με επιστολή τους στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump του ζήτησαν να εμποδίσει το δρομολόγιο, κατηγορώντας την Emirates και άλλες αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής ότι παραβιάζουν τη συμφωνία για την «ελευθερία των αιθέρων».
Από την πλευρά της, η Emirates, δια στόματος του προέδρου Tim Clark, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να αλλάξει το δρομολόγιο, καθώς δεν έχει παραβιάσει κανέναν όρο της συμφωνίας.
Η τελευταία διαδρομή της Emirates θεωρείται από πολλούς αμφιλεγόμενη, διότι θα σταματά για επιβίβαση επιβατών στην Αθήνα, καθ’ οδόν προς το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι, δεύτερη «5η ελεύθερη πτήση» (5th Freedom Flights) - όπως ονομάζεται - της αεροπορικής προς τις ΗΠΑ.
Η 5th Freedom Flights είναι πτήσεις κατά τις οποίες αεροπορική εταιρεία μιας χώρας δραστηριοποιείται μεταξύ δύο άλλων χωρών.
Η άλλη τέτοια πτήση της Emirates είναι η πτήση Ντουμπάι - Μιλάνο - Νέα Υόρκη.
Το Reuters σημειώνει πως ο Donald Trump αναγνώρισε στις 9 Φεβρουαρίου ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες δέχονται πιέσεις από τις ξένες.

Δικαιώματα 5ης ελευθερίας: σε σχέση με τις τακτικές διεθνείς αεροπορικές γραμμές, το δικαίωμα ή προνόμιο, που χορηγείται από τη μία χώρα στην άλλη, να αποβιβάζει και να επιβιβάζει, στο έδαφος της πρώτης χώρας, κυκλοφορία που προέρχεται ή μεταβαίνει σε τρίτη χώρα εκτός ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης