Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άμεση τραπεζική αποχώρησή της από Ισπανία, Πορτογαλία και Βέλγιο εξετάζει η Deutsche Bank

Άμεση τραπεζική αποχώρησή της από Ισπανία, Πορτογαλία και Βέλγιο εξετάζει η Deutsche Bank
Στο πρόσφατο παρελθόν, ορισμένοι επενδυτές της Deutsche Bank την επέκριναν για το γεγονός, ότι εμφανίζει ζημιογόνο δραστηριότητα σε ορισμένες περιφερειακές αγορές που δεν περιλαμβάνονται στις βασικές της
Την αποχώρησή της από τις εργασίες λιανικής τραπεζικής σε ορισμένες περιφερειακές ευρωπαϊκές αγορές φέρεται να εξετάζει η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων της για την πώληση της Postbank, που διαθέτει 20 εκατ. πελάτες και αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα λιανικής τραπεζικής που διαθέτει στη Γερμανία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Deutsche Bank - η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα - εξετάζει συγκεκριμένα την άμεση αποχώρησή της από την ισπανική, την πορτογαλική και τη βελγική αγορά, ενώ προς το παρόν δεν φαίνεται να συζητά την αποχώρησή της από την ιταλική αγορά.
Τον Νοέμβριο του 2016, η γερμανική τράπεζα αποφάσισε να κλείσει τον χρηματιστηριακό της βραχίονα στην Πολωνία ως μέρος της αναδιάρθρωσης του ομίλου, στο πλαίσιο και των χαμηλών «επιδόσεων» της κεφαλαιαγοράς της Βαρσοβίας.
Στο πρόσφατο παρελθόν, ορισμένοι επενδυτές της Deutsche Bank την επέκριναν για το γεγονός, ότι εμφανίζει ζημιογόνο δραστηριότητα σε ορισμένες περιφερειακές αγορές που δεν περιλαμβάνονται στις βασικές της.
Την περασμένη Κυριακή 5/3, η Deutsche Bank ανακοίνωσε την οριστική εγκατάλειψη των προσπαθειών της να πουλήσει τη θυγατρική της Postbank σε μια δίκαιη τιμή, αποφασίζοντας να την ενσωματώσει με νέο τρόπο στις γερμανικές δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης