Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση εξαγοράς της έναντι 21 δισ. ευρώ από την PPG Industries απέρριψε η ολλανδική Akzo Nobel

Πρόταση εξαγοράς της έναντι 21 δισ. ευρώ από την PPG Industries απέρριψε η ολλανδική Akzo Nobel
Για την αποτίμηση της πρότασης εξαγοράς, η Akzo προσέλαβε ως συμβούλους της την Lazard και την HSBC, ενώ από την πλευρά της η PPG προσέλαβε την Goldman Sachs
Η μεγάλη ολλανδική εταιρεία χρωμάτων και ειδικευμένων χημικών Akzo Nobel απέρριψε σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 ως ανεπαρκή την επιθετική πρόταση εξαγοράς της έναντι 21 δισ. ευρώ από την αμερικανική ανταγωνιστική της εταιρεία PPG Industries.
Το παράξενο στην υπόθεση, είναι ότι η πρόταση της PPG υπεβλήθη στην Akzo Nobel λίγες ημέρες πριν τις ολλανδικές εθνικές εκλογές, στις οποίες ένα από τα βασικά ζητήματα προεκλογικής πολιτικής αντιπαράθεσης ήταν και το πόσο ευάλωτες είναι οι μεγάλες ολλανδικές επιχειρήσεις σε εξαγορές από επιχειρήσεις του εξωτερικού.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του ιδίου του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, Henk Kamp, ότι η προτεινόμενη εξαγορά «δεν υπηρετεί το συμφέρον της Ολλανδίας».
Η πρόταση της PPG προς την Akzo Nobel περιελάμβανε μετρητά και μετοχές στη συγχωνευμένη εταιρεία, αξίας 83 ευρώ ανά μετοχή της, δηλαδή premium περίπου 29% επί της τιμής κλεισίματος της Akzo Nobel χθες Τετάρτη 8/3 στα 64,42 ευρώ ανά μετοχή.
Η ολλανδική εταιρεία εκτίμησε, ότι η πρόταση αυτή υποτιμά σημαντικά την αξία της και τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες που διαθέτει για την παραγωγή αξίας.
Για την αποτίμηση της πρότασης εξαγοράς, η Akzo προσέλαβε ως συμβούλους της την Lazard και την HSBC, ενώ από την πλευρά της η PPG προσέλαβε την Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης