Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Ο Draghi τόνισε στους Ευρωπαίους ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες

Merkel: Ο Draghi τόνισε στους Ευρωπαίους ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες
Ο Mario Draghi παραδέχθηκε ότι δεν γίνεται το μπλοκ να βασίζεται για πάντα στην τρέχουσα νομισματική πολιτική της Ε.Κ.Τ.
Ο διοικητής της Ε.Κ.Τ. υπογράμμισε σήμερα 9 Μαρτίου 2017 στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εντός της Ευρωζώνης είναι απαραίτητες, σύμφωνα με όσα σχολίασε η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel.
Επίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Mario Draghi παραδέχθηκε ενώπιων των Ευρωπαίων, στις Βρυξέλλες, ότι δεν γίνεται το μπλοκ να βασίζεται για πάντα στην τρέχουσα νομισματική πολιτική της Ε.Κ.Τ., τα χαμηλά επιτόκια δηλαδή και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μέσω αγοράς εταιρικών και κρατικών ομολόγων.
Ο Ιταλός ανώτατος τραπεζίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Brexit, εκτιμώντας ότι οι επιπτώσεις του θα είναι αρνητικές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και τη Μεγάλη Βρετανία.
Νωρίτερα, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια αναφοράς (περισσότερα εδώ).
Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παραμένει στο επίπεδο του 0%, αυτό που αφορά πράξεις διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,25% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,40%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης