Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Ανάληψη ευθύνης για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό από τους τζιχαντιστές Tahrir Al - Cham

Le Monde: Ανάληψη ευθύνης για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό από τους τζιχαντιστές Tahrir Al - Cham
Πρόκειται για παρακλάδι της Al - Qaeda στη Συρία, γνωστό μέχρι πρότινος ως Al - Nusra
Το Tahrir Al - Cham, ένας συνασπισμός οργανώσεων τζιχαντιστών που έχουν σχηματιστεί γύρω από το Μέτωπο Fatah Al - Cham (παρακλάδι της Al - Qaeda στη Συρία, μέχρι πρότινος γνωστό με το όνομα Μέτωπο Al Nusra) ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό που στοίχισε τη ζωή σε 74 ανθρώπους, όπως γράφει η Le Monde.
Οι δράστες επιβεβαίωσαν ότι είχαν στο στόχαστρο τους Σιίτες, συμμάχους των Ιρανών, οι οποίοι στηρίζουν το τυραννικό καθεστώς του Bashar al - Assad.
Σύμφωνα με τις αρχές της Συρίας, του Ιράκ και του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα θύματα ήταν πιστοί Σιίτες που είχαν πάει στη Δαμασκό για να επισκεφτούν τους ιερούς τόπους του Σιισμού, το κοιμητήριο Bab al - Saghir και τον ναό Sayeda Zeinab.
Τουλάχιστον 74 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 120 τραυματίστηκαν, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι και 43 Ιρακινοί.
Σύμφωνα με το φιλικό προς τη Χεζμπολάχ, τηλεοπτικό κανάλι Al - Manar, οι προσκυνητές επλήγησαν όταν κατέβαιναν από το λεωφορείο για να πάνε στο κοιμητήριο.
Η δεύτερη επίθεση έγινε δέκα λεπτά αργότερα και προκάλεσε πολλά θύματα ανάμεσα στα μέλη της πολιτικής προστασίας που έρχονταν για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στα άτομα που είχαν τραυματιστεί από την πρώτη έκρηξη.
Τα τελευταία χρόνια πολλές αιματηρές επιθέσεις έχουν γίνει στον ναό Sayeda Zeinab, που είναι τόπος προσκυνήματος για τους Σιίτες.
Στις περισσότερες περιπτώσεις την ευθύνη έχουν αναλάβει τζιχαντιστικές οργανώσεις εχθρικές προς το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, δύο από τους συμμάχους του Bashar al - Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης