Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Mark Tucker θα είναι ο νέος πρόεδρος της HSBC

tags :
Reuters: Ο Mark Tucker  θα είναι ο νέος πρόεδρος της HSBC
Οι ρυθμιστικές αρχές στο Χονγκ Κονγκ και το Λονδίνο αναμένεται να εγκρίνουν τον διορισμό του, έτσι ώστε ο Tucker να αναλάβει τα καθήκοντά του το φθινόπωρο του 2017
Ο Mark Tucker, εκτελεστικός διευθυντής της ασφαλιστικής AIA Group Ltd θα είναι ο νέος πρόεδρος της HSBC, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες που συνέλεξε την Κυριακή 12/3.
Οι ρυθμιστικές αρχές στο Χονγκ Κονγκ και το Λονδίνο αναμένεται να εγκρίνουν τον διορισμό του, έτσι ώστε ο Tucker να αναλάβει τα καθήκοντά του το φθινόπωρο του 2017.
Ο Tucker πρώην επικεφαλής της ασφαλιστικής Prudential και κάποτε επαγγελματίας παίκτης ποδοσφαίρου στη Βρετανία, θα σηματοδοτήσει το τέλος μίας εποχής κατά την οποία η HSBC ακολουθούσε το μοντέλο του προέδρου που έμενε για χρόνια στη θέση του.
Μπορεί επίσης να κινήσει τη διαδικασία για την αντικατάσταση του CEO Stuart Gulliver.
Επισήμως, η HSBC ανέφερε απλά ότι το 2017 θα αντικατασταθεί ο πρόεδρος Douglas Flint, υποστηρίζοντας ότι είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμά της για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο Tucker ανέλαβε επικεφαλής της ασφαλιστικής ΑΙΑ στο Χονγκ Κονγκ το 2010 και από τότε επιβλέπει την επέκτασή της σε 18 αγορές της Ασίας, κάτι που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία στο είδος της με κεφάλαιο 78 δισ. δολάρια.
Η εμπειρία του δείχνει ότι έχει τις ικανότητες να ηγηθεί της HSBC, ενώ θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του μη εκτελεστικού διευθυντή στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Τον περασμένο μήνα η HSBC είχε ανακοινώσει ότι ελπίζει να βρει τον αντικαταστάτη του Flint μέσα στο 2017.
Το Skynews ανέφερε πρώτο για τον πιθανό διορισμό του Tucker το Σάββατο 11/3.
Ο 61χρονος Flint έγινε πρόεδρος της HSBC το 2010, αφού πρώτα είχε διατελέσει οικονομικός διευθυντής της από το 1995.
Αυτός και ο Gulliver έχουν συρρικνώσει τα τελευταία χρόνια την HSBC κόβοντας περίπου 43 χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Ο Flint προσπάθησε να έχει τα τελευταία χρόνια έναν συμφιλιωτικό τόνο με τους εχθρικούς επενδυτές στα πρόσφατα ετήσια μήτινγκ.
Παράλληλα, μετά το Brexit είχε μιλήσει στην Άνω Βουλή υποστηρίζοντας ότι οι τράπεζες χρειάζονται μία μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο από τα δύο χρόνια που ορίζει το άρρο 50 ως το διάστημα για την αποχώρηση μίας χώρας από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης