Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: "Στα χειρότερα επίπεδα" η βία κατά των ανηλίκων στη Συρία το 2016

ΟΗΕ:
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ και της UNICEF, οι βίαια θάνατοι ανηλίκων αυξήθηκαν κατά +20% σε σύγκριση με το 2015
Στα χειρότερα επίπεδα βρέθηκε η βία στη Συρία κατά το 2016, και ιδιαιτέρως απέναντι σε ανηλίκους, όπως ανακοίθνωσε σήμερα (13/3) σε έκθεσή του ΟΗΕ, καθώς η συριακή κρίσης πλησιάζει το έβδομο έτος της.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός σε συνεργασία με τη UNICEF, οι περιπτώσεις όπου ανήλικα παιδιά σκοτώθηκαν, ακρωτηριάστηκαν ή απήχθησαν από ένοπλες ομάδες ήταν ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
"Εκατομμύρια παιδιά στη Συρία δέχονται επιθέσεις σε καθημερινή βάση, με τη ζωή τους να ανατρέπεται πλήρως", τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής της UNICEF, Geert Gappelaere, για να προσθέσει πως "το βάθος των δεινών είναι άνευ προηγουμένου".
Παράλληλα, ο Cappelaere υπογραμμίζει πως "κάθε παιδί σημαδεύεται εφ όρου ζωής με φρικτές συνέπειες για την υγεία του, την ευημερία του και το μέλλον του".
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ και της UNICEF, το 2016 καταγράφηκαν τουλάχιστον 652 θάνατοι, ποσοσό αυξημένο κατά +20% σε σχέση με το 2015, ενώ παράλληλα πάνω από 250 παιδία έχασαν τη ζωή τους την ώρα που βρίσκονταν μέσα ή κοντά σε κάποιο σχολείο.
Επιπλέον, περισσότερα από 850 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν από ένοπλες ομάδες για να συμμετέχουν στις συγκρούσεις, με τον εν λόγω αριθμό να είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με το 2015.
Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 2,3 εκατ. ανήλικοι ζουν ως πρόσφυγες σε χώρες γύρω από τη Συρία, ενώ υπάρχουν επιπλέον 280 χιλ. ανήλικα άτομα τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται ση χώρα, όντας μάλιστα υπό καθεστώς πολιορκίας, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα ή φάρμακα.
"Υπάρχουν πολλά περισσόερα που μπορούμε και που πρέπει να κάνουμε για να ανιστρέψουμε την κατάσταση για τα παιδιά της Συρίας", καταλήγει ο διευθυντής της UNICEF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης