Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Στο 95% η υλοποίηση της συμφωνίας για μείωση παραγωγής τον Φεβρουάριο 2017

ΟΠΕΚ: Στο 95% η υλοποίηση της συμφωνίας για μείωση παραγωγής τον Φεβρουάριο 2017
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Essam al-Marzouq, χαρακτήρισε τη μέχρι στιγμής εξέλιξη της συμφωνίας ως "πολύ θετική"
Ιδιαιτέρως αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα (13/3) ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Essam al-Mazrouq, αναφορικά με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, τονίζοντας ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων είναι μεγαλύτερη απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Συγκεκριμένα, ο al-Mazrouq χαρακτήρισε τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τη συμφωνία ως "πολύ θετικά", καθώς ενισχύεται ακόμα περισσότερο η συναίνεση των χωρών που συμμετέχουν σε αυτή.
Ειδικότερα, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία, η συνολική υλοποίησης της συμφωνίας από πλευράς ΟΠΕΚ για τον Φεβρουάριο του 2017 ανήλθε στο 95%, έναντι 91% που είχε αρχικώς εκτιμηθεί.
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ εξέφρασε παράλληλα και τη στήριξή απέναντι σε μία ενδεχόμενη επέκταση της συμφωνίας μετά τον Ιούνιο, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "θα επιταχύνει την εξισορρόπηση της αγοράς".
Παρά το γεγονός ότι η πλευρά του ΟΠΕΚ επιδεικνύει σημαντική συνέπεια απέναντι στη συμφωνία, οι χώρες εκτός Οργανισμού δείχνουν λιγότερη διάθεση συνεργασίας, καθώς μέχρι στιγμής έχουν υλοποιήσει μονάχα το 50% των δεσμεύσεών τους, με κύριο πρωτοστάτη τη Ρωσία.
Σημειώνεται ότι σήμερα, το πετρελαίο παραμένει υπό σημαντικές πιέσεις, λόγω της αυξανόμενης παραγωγής στις ΗΠΑ, με το αργό να παραμένει κάτω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι, και συγκεκριμένα στα 48,28 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης