Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έσβησε» τις απώλειες λόγω SEC το Bitcoin – Ξεπέρασε εκ νέου τα 1.225 δολάρια

«Έσβησε» τις απώλειες λόγω SEC το Bitcoin – Ξεπέρασε εκ νέου τα 1.225 δολάρια
Στις 10 Μαρτίου 2017 η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. αποφάσισε να μην επιτρέψει τη δημιουργία ETF στο ψηφιακό νόμισμα
Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας βρήκε το Bitcoin να παίρνει και πάλι τα πάνω του και να «σκαρφαλώνει» πάνω από τα 1220 αμερικανικά δολάρια, ησυχάζοντας έτσι τους επενδυτές μετά το ράλι… προς τα κάτω της Παρασκευής.
Στις 10 Μαρτίου 2017 η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. (SEC) αποφάσισε να μην επιτρέψει τη δημιουργία Διαπραγματεύσιμου Ειδικού Κεφαλαίου (ETF) στο ψηφιακό νόμισμα, τροφοδοτώντας έτσι μία απώλεια άνω του 14% που έφερε το Bitcoin κοντά στα 1000 δολάρια.
Η SEC αιτιολόγησε την απόφασή της υποστηρίζοντας πως το τρέχον μοντέλο στις αγορές είναι «απορυθμισμένο» σε ό,τι αφορά στους κανόνες διαπραγμάτευσης του Bitcoin.
Ωστόσο, η ιδιότητα του κρυπτο-νομίσματος ως «καταφύγιο» σε καιρούς αβεβαιότητας έσπρωξε την τιμή του και πάλι ανοδικά, με αποτέλεσμα, περί τις 17:30, να καταγράφει άνοδο 0,1%, στα 1.230,67 δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin ήταν το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση το 2016, καθώς έκλεισε στο +120%, ενώ ήταν ανάμεσα στα κορυφαία νομίσματα και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης