Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση του VIX και υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά στη Wall Street «βλέπει» η UBS

Αύξηση του VIX και υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά στη Wall Street «βλέπει» η UBS
«Θα δούμε μία αντιστροφή σε πιο λογικές τιμές για τον VIX, στις περίπου 19 μονάδες»
Οι ιστορικά χαμηλές τιμές του «δείκτη φόβου» VIX (CBOE Volatility Index) δεν πρόκειται να διαρκέσουν για πολύ ακόμα, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο Julian Emanuel, αναλυτής επί των αγορών της ελβετικής τράπεζας UBS.
Επισημαίνεται ότι ο δείκτης VIX λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Οι κατώτατες τιμές του είναι κοντά στις 11 μονάδες.
Σήμερα 13 Μαρτίου 2017, βρίσκεται ελαφρά πάνω από τις 12 μονάδες.
Επικαλούμενος την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) αλλά και την πολιτική αβεβαιότητα που «χτίζεται» στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οικονομολόγος υπογραμμίζει ότι η επικείμενη ενίσχυση του VIX μπορεί να συνοδευτεί και με μία υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των δεικτών της Wall Street.
«Θα δούμε μία αντιστροφή σε πιο λογικές τιμές για τον VIX, στις περίπου 19 μονάδες.
Αν και δεν αναμένουμε η τρέχουσα ανοδική αγορά (στη Wall) να λήξει σύντομα, μια πιο επιθετική Fed (σσ: σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής) που θα αυξήσει τρεις φορές τα επιτόκια μέσα στο 2017 θα μπορούσε να επιφέρει μεταβλητότητα, με τον S&P να διορθώνει τις επιδόσεις του», ανέφερε ο κ. Emanuel, σε σημείωμά του στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης