Διεθνή

Γερμανικός Τύπος: Νέα καθυστέρηση στη συμφωνία Ελλάδας - Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Γερμανικός Τύπος: Νέα καθυστέρηση στη συμφωνία Ελλάδας - Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια
Η ημερομηνία της 15ης Μαρτίου 2017 που είχε τεθεί εσωτερικά ως ημέρα παραχώρησης, δεν μπορεί να τηρηθεί
Για νέα καθυστέρηση στη διαδικασία υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ Αθήνας και Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια κάνει λόγο το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), με τη Deutsche Welle, τη Handelsblatt, την Bild, τη Welt και το περιοδικό Focus να σχολιάζουν την εξέλιξη σε σχετικά τους δημοσιεύματα.
«H ανάληψη της διαχείρισης των 14 ελληνικών αεροδρομίων από τη γερμανική Fraport καθυστερεί περαιτέρω.
Η ημερομηνία της 15ης Μαρτίου 2017 που είχε τεθεί εσωτερικά ως ημέρα παραχώρησης, δεν μπορεί να τηρηθεί, όπως επιβεβαίωσε σήμερα και ο εκπρόσωπος της Fraport, ο οποίος και έκανε γνωστό πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στα σχόλια του γερμανικού Τύπου.
Ωστόσο, παρά τη νέα καθυστέρηση που σημειώνεται, ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε από τη Φραγκφούρτη, την έδρα της Fraport, ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία», επισημαίνοντας ότι «η ελληνική πλευρά εργάζεται πυρετωδώς» για την επίλυση των τελευταίων προβλημάτων.
«Η Fraport Greece είχε ανακοινώσει ήδη στις 6 Μαρτίου ότι όλα είναι έτοιμα για την ανάληψη της διαχείρισης των αεροδρομίων.
Η σύμβαση παραχώρησης των αερολιμένων για διάστημα 40 ετών θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα ιδιωτικοποίησης στην υπερχρεωμένη Ελλάδα», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης