Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Υποχώρησε περαιτέρω η παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2017 - Στα 31,96 εκατ. βαρέλια ημερησίως

ΟΠΕΚ: Υποχώρησε περαιτέρω η παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2017 - Στα 31,96 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Η Σαουδική Αραβία προχώρησε σε άνοδο της ημερήσιας παραγωγής σε σχέση με τον Ιανουάριο, κατά 263,3 χιλ. βερέλια
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η παραγωγή του ΟΠΕΚ για τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (14/3) στοιχεία του Οργανισμού, ο οποίος παραμένει προσηλωμένος στη συμφωνία για μείωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, οι χώρες του ΟΠΕΚ παρήγαγαν κατά μέσο όρο 31,96 εακτ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 32,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές διαβεβαιώσεις που είχα πραγματοποιηθεί προηγουμένως από διάφορα κράτη-μέλη του Οργανισμού.
Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία, η παραγωγή διαμορφώθηκε στα 29,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 29,9 εκατ. βαρέλια τον Ιανουάριο του 2017, ενώ οι Λιβύη και Νιγηρία, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία, κατέγραψαν σχεδόν αμετάβλητο όγκο παραγωγής.
Παράλληλα, το Ιράν αποτέλεσε τη μόνη χώρα του Οργανισμού που της επιτράπηκε να αυξήσει την παραγωγή μέχρι ένα συγκεκριμένο επίπεδο, με την Τεχεράνη να προσθέτει 17 χιλ. βαρέλια ημερησίως στο σύνολο των εξαγωγών της.
Στον αντίποδα, η Σαουδική Αραβία κατέγραψε σημαντική άνοδο σε μηνιαία βάση, αγγίζοντας τα 10,01 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 9,74 εακτ. βαρέλια, γεγονός που αναμένεται να φέρει προβληματισμό στις τάξεις των επενδυτών.
Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ δήλωσαν ότι η συμφωνία έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής κατά 95%, ενώ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας τον Ιούνιο, για έξι ακόμα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης