Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξασθένηση της βρετανικής στερλίνας μέχρι τα 1,21092 δολ. λόγω νευρικότητας περί του Brexit

Εξασθένηση της βρετανικής στερλίνας μέχρι τα 1,21092 δολ. λόγω νευρικότητας περί του Brexit
Η είδηση της εφημερίδος Independent, ότι η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, θα σπεύσει να επικυρώσει εντός των ημερών τον νόμο που μόλις ενέκρινε το Κοινοβούλιο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας του Brexit, φαίνεται πως βοήθησε τη στερλίνα να περιορίσει τις απώλειές της
Εξασθένηση κατέγραψε η συναλλαγματική ισχύς της βρετανικής στερλίνας σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, καθώς η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επικαλεστεί το περίφημο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την επίσημη ενεργοποίηση των διετών διαπραγματεύσεων αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit).
Έχοντας λάβει την απαραίτητη σχετική έγκριση του Κοινοβουλίου, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα ενεργοποιήσει στις επόμενες ημέρες την επίσημη διαδικασία διαπραγματεύσεων Brexit και η διεθνής αγορά συναλλάγματος καταγράφει αυξημένη νευρικότητα για τη λίρα, παρ' ότι η σχετική διαδικασία και ο χρονισμός της έχουν προαναγγελθεί.
Το απόγευμα σήμερα (18:00) η βρετανική στερλίνα διαπραγματευόταν στο επίπεδο των 1,21550 δολαρίων ΗΠΑ, έχοντας εξασθενήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τα 1,21092 δολάρια - το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου - με ισχυρότερο επίπεδο σήμερα τα 1,22149 δολάρια.
Η είδηση της εφημερίδος Independent, ότι η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, θα σπεύσει να επικυρώσει εντός των ημερών τον νόμο που μόλις ενέκρινε το Κοινοβούλιο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας του Brexit, φαίνεται πως βοήθησε τη στερλίνα να περιορίσει τις απώλειές της, καθώς επιτρέπει στην κυβέρνηση να τιμήσει τη δέσμευσή της για έναρξη της σχετικής διαδικασίας στο τέλος του τρέχοντος μηνός.
Η στερλίνα σήμερα κατέγραψε μικρή διακύμανση έναντι του ευρώ, διαπραγματευόμενη στη διεθνή αγορά συναλλάγματος μεταξύ 0,87237 και 0,87865 λιρών ανά μονάδα κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, ισορροπώντας στο επίπεδο των 0,87470 λιρών το απόγευμα (18:00).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης