Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Η ΕΕ μπορεί να αναγκάσει τη May να περιμένει έως τον Ιούνιο του 2017 για το Brexit

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Η ΕΕ μπορεί να αναγκάσει τη May να περιμένει έως τον Ιούνιο του 2017 για το Brexit
Αφού η Βρετανίδα πρωθυπουργός ενεργοποιήσει το άρθρο 50, η μπάλα περνάει στα χέρια της ΕΕ και η May θα πρέπει να δείξει υπομονή
Το ενδεχόμενο να αναγκάσει το Ηνωμένο Βασίλειο να περιμένει έως τον Ιούνιο του 2017 ώστε να αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για τους όρους του Brexit, «καταστρέφοντας» τα σχέδια της Theresa May για την επίτευξη συμφωνίας.
Αυτό υποστηρίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, τα άλλα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν ορίσει τη συνάντηση των υπουργών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο στις 20 Ιουνίου του 2017, ως την ημερομηνία για την επισημοποίηση της έναρξης των διαπραγματεύσεων.
Μέχρι τώρα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός καθορίζει την ατζέντα, αλλά από τη στιγμή που θα εκκινήσει τη διαδικασία εξόδου, η μπάλα περνάει στην ΕΕ και η Theresa May θα πρέπει να είναι υπομονετική.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για το διαζύγιο μέχρι τα τέλη του Ιουνίου δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις και στις τράπεζες που θέλουν σαφήνεια σχετικά με το τι θα σημαίνει για τις ίδιες η έξοδος από του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης