Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Το κύμα προστατευτισμού μπορεί να καλλιεργήσει μια νέα κρίση

tags :
Weidmann (Bundesbank): Το κύμα προστατευτισμού μπορεί να καλλιεργήσει μια νέα κρίση
Oι ανοικτές αγορές και ένα ανταγωνιστικό οικονομικό σύστημα είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η ευημερία των οικονομιών μας
Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να επαναδεσμευθούν για τη διατήρηση της ανοικτής αγοράς και του διασυνοριακού εμπορίου, καθώς ένα νέο κύμα προστατευτισμού και απορρύθμισης μπορεί εύκολα να καλλιεργήσει μια νέα κρίση, προειδοποίησε ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann.
«Οι ανοικτές αγορές και ένα ανταγωνιστικό οικονομικό σύστημα είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η ευημερία των οικονομιών μας», δήλωσε ο Weidann, που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Το ελεύθερο εμπόριο και ο ανταγωνισμός οδηγούν σε μια μετρήσιμη αύξηση της ευημερίας, ιδιαίτερα για όσους πρέπει να υπολογίζουν προσεκτικά τις δαπάνες τους», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας.
«Επιπλέον, λόγω του διεθνούς ανταγωνισμού, οι βιομηχανίες είναι περισσότερο καινοτόμες και νέες ιδέες εξαπλώνονται πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης