Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Την πώληση του ινδικού της «βραχίονα» λιανικής τραπεζικής εξετάζει η Deutsche Bank

Bloomberg: Την πώληση του ινδικού της «βραχίονα» λιανικής τραπεζικής εξετάζει η Deutsche Bank
Το ενεργητικό της Deutsche Bank στην Ινδία ανέρχεται σε περίπου 10,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ενώ πραγματοποίησε 354 εκατ. ευρώ κέρδη στη χώρα στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2016
Την πώληση του ινδικού της «βραχίονα» λιανικής τραπεζικής φέρεται να εξετάζει η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Deutsche Bank σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg, στο πλαίσιο πώλησης λιγότερο αποδοτικών στοιχείων του ενεργητικού της για την ενίσχυση των εποπτικών της κεφαλαίων.
Προ ημερών έγινε γνωστό, ότι η Deutsche Bank ενδιαφέρεται να πωλήσει και τις δραστηριότητες λιανικής της τραπεζικής στην Ισπανία.
Με βάση το σχέδιο αναδιάθρωσης που έχει ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης γερμανικής τραπέζης, John Cryan, η Deutsche Bank πρόκειται να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 8 δισ. ευρώ, να πωλήσει μέρος του τομέα διαχείρισης ενεργητικού και να συγκεντρώσει νέα επενδυτικά κεφάλαια 2 δισ. ευρώ.
Η Deutsche Bank είχε πωλήσει μέρος των εργασιών λιανικής τραπεζικής της στην Ινδία το 2010 και συγκεκριμένα ολόκληρη τη στεγαστική πίστη στη χώρα της εξαγορασθείσας (γερμανικής) Postbank, ενώ το 2015 πώλησε την τοπική μονάδα διαχείρισης ενεργητικού.
Το ενεργητικό της Deutsche Bank στην Ινδία ανέρχεται σε περίπου 10,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ενώ πραγματοποίησε 354 εκατ. ευρώ κέρδη στη χώρα στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2016.
Οι εργασίες της γερμανικής τραπέζης στην Ινδία ξεκίνησαν το 1980 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 11 χιλ. υπαλλήλους, μεταξύ άλλων σε λιανική και χονδρική τραπεζική, σε επενδυτική τραπεζική και σε διαχείριση περιουσίας, διαθέτοντας περισσότερους από 500 χιλ. πελάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης