Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης το δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα

Schaeuble: Με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης το δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα
«Πληροφορήθηκα και ρώτησα τον κ. Τσακαλώτο ο οποίος μου επιβεβαίωσε και επίσημα ότι πρόκειται να ζητήσει η Ελλάδα για συγκεκριμένο σκοπό, δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα»
Το αίτημα για δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα αποτελεί ευθύνη εξ' ολοκλήρου της ελληνικής κυβέρνησης, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.
«Πληροφορήθηκα και ρώτησα τον κ. Τσακαλώτο ο οποίος μου επιβεβαίωσε και επίσημα ότι πρόκειται να ζητήσει η Ελλάδα για συγκεκριμένο σκοπό, δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Του είπα ότι είναι μια απόφαση που λαμβάνει με δική της ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός για προηγούμενη κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ανταποκριτής της Real News στο Βερολίνο.
Υπενθυμίζεται ότι το δάνειο που ζήτησε επίσημα η Αθήνα από την Παγκόσμια Τράπεζα αφορά στη χρηματοδότηση προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας, με τον στόχο να είναι η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης