Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαλεύκανση για την αποστολή εκρηκτικών στο ΥΠΟΙΚ ζητά από την Ελλάδα το Βερολίνο

Διαλεύκανση για την αποστολή εκρηκτικών στο ΥΠΟΙΚ ζητά από την Ελλάδα το Βερολίνο
«Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για να εντοπιστούν οι δράστες»
Διαλεύκανση της υπόθεσης για τη χθεσινή (15/3) αποστολή του δέματος με τα εκρηκτικά στο υπουργείο Οικονομικών ζητά από την Αθήνα ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Günter Krings.
«Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για να εντοπιστούν οι δράστες.
Είναι αυτονόητο ότι οι γερμανικές αρχές θα συνδράμουν τις ελληνικές», δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post.
Στο μεταξύ, η αστυνομία του Βερολίνου τηρεί σιγή ιχθύος, την ίδια στιγμή που διερευνά με πυρετώδεις ρυθμούς την υπόθεση του πακέτου.
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στην Deutsche Welle ότι η υπηρεσία του δεν προγραμματίζει όσο συνεχίζονται οι έρευνες κάποια συνέντευξη τύπου ή ειδική ενημέρωση.
Γεγονός είναι ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, το πακέτο περιείχε ύλες που χρησιμοποιούνται στην πυροτεχνουργία και θα μπορούσαν να προκαλέσουν «πολύ σοβαρά τραύματα».
Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι ειδικοί του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένουν τώρα από τις γερμανικές αρχές πληροφορίες για τον τρόπο σύνδεσης των εκρηκτικών υλών και του πυροκροτητή για να εξάγουν συμπεράσματα για τους αποστολείς του πακέτου.
Μέχρι αυτή την ώρα οι γερμανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία γερμανικών μέσων ενημέρωσης ότι ο παραλήπτης του πακέτου ήταν ο Wolfgang Schaeuble.
Υπενθυμίζεται ότι δέμα με εκρηκτικά είχε αποσταλεί από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», τον Νοέμβριο του 2010, στην Καγκελάριο Angela Merkel.
Ως αποστολέας εμφανίζονταν τότε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης