Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επεκτείνεται το κατηγορητήριο σε βάρος του Fillon για δύο πανάκριβα κοστούμια που του χάρισε επιχειρηματίας

Επεκτείνεται το κατηγορητήριο σε βάρος του Fillon για δύο πανάκριβα κοστούμια που του χάρισε επιχειρηματίας
Οι γαλλικές αρχές θέλουν να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρθηκαν αυτά τα κοστούμια, γνωστού οίκου μόδας στον πρώην πρωθυπουργό, υπόθεση που μπορεί να προσθέσει την κατηγορία της αθέμιτης άσκησης επιρροής έναντι ανταλλάγματος
Επεκτείνεται η έρευνα των γαλλικών εισαγγελικών αρχών σε βάρος του κεντροδεξιού υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές (23/4/2017) Francois Fillon.
Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να συμπεριλάβει και την υπόθεση με  τα πανάκριβα κοστούμια που φέρεται να του χάρισε ένας φίλος του επιχειρηματίας.
Οι γαλλικές αρχές θέλουν να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρθηκαν αυτά τα κοστούμια, γνωστού οίκου μόδας στον πρώην πρωθυπουργό, υπόθεση που μπορεί να προσθέσει την κατηγορία της αθέμιτης άσκησης επιρροής έναντι ανταλλάγματος.  
Η εφημερίδα Le Parisien είχε αποκαλύψει την Κυριακή ότι ένας  βαθύπλουτος επιχειρηματίας πλήρωσε 13.000 ευρώ για την αγορά δύο κοστουμιών, από οίκο μόδας που βρίσκεται σε μια ακριβή συνοικία του Παρισιού, για λογαριασμό του Fillon.
Ο κεντροδεξιός υποψήφιος κατηγορείται ήδη για κατάχρηση δημόσιων πόρων επειδή είχε προσλάβει εικονικά τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς του.
Ο 63χρονος πολιτικός αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και αρνήθηκε να παραιτηθεί από υποψήφιος.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως ότι θα έρθει τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και θα αποκλειστεί.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης