Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Υπάρχει μεγάλη προθυμία από τα μέλη μας για επέκταση της συμφωνίας

ΟΠΕΚ: Υπάρχει μεγάλη προθυμία από τα μέλη μας για επέκταση της συμφωνίας
Ο de facto επικεφαλής του Οργανισμού, Khalid al-Falih τόνισε ότι η συμφωνία λειτουργεί σωστά
Στη "μεγάλη προθυμία" που εμφανίζουν τα μέλη του ΟΠΕΚ για επέκταση της συμφωνίας κατά την επικείμενη συνάντηση του Μαΐου, αναφέρθηκε χθες (16/3) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και de facto επικεφαλής του Οργανισμού, Khalid al-Falih.
Συγκεκριμένα, ο al-Falih δήλωσε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία έχουν πραγματοποιήσεις "εντιπωσιακές επιδόσεις" στην προσπάθειά τους να εξισορροπήσουν την ενεργειακή αγορά, έχοντας μειώσει τη συνολική παραγωγή τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, τόνισε ότι όλες οι χώρες του Οργανισμού παρακολουθούν στενά τα επίπεδα αργού στις ΗΠΑ, γεγονός που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το κατά πόσο θα επεκτείνουν τις περικοπές τους.
Υπενθυμίζουμε ότι η αυξημένη αμερικανική παραγωγή αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της υπερπροσφοράς στην αγορά πετρελαίου, γεγονός που έχει περιορίσει τις τιμές γύρω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι.
Μέχρι στιγμής τα αποθέματα πετρελαίου δεν έχουν μειωθεί όπως αρχικά ήλπιζε ο ΟΠΕΚ, με τον Falih ωστόσο να τονίζει ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να αντιστραφεί αυτό μέχρι τη συνάντηση του Μαΐου.
Επιπλέον, ο σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ πιστεύουν στη συμφωνία, η οποία στηρίζεται και από χώρες εκτός Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, οδηγώντας σε σημαντική μείωση της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης