Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η στρατηγική υπομονή μας απέναντι στη Βόρεια Κορέα έχει τελειώσει

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η στρατηγική υπομονή μας απέναντι στη Βόρεια Κορέα έχει τελειώσει
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επέκρινε την "αποτυχημένη προσέγγιση" προς την Πιονγιάνγκ, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν πιέσεις προς την Κίνα
Οξύτατη κριτική απέναντι στα "είκοσι χρόνια αποτυχημένης προσέγγισης" στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας άσκησε σήμερα (17/3) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν μία πιο αποφασιστική στάση μαζί με την Κίνα για την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής της Πιονγιάνγκ.
Συγκεκριμένα, ο Tillerson δήλωσε ότι "όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι", καθώς και ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν "μία νέα σειρά από διπλωματικά και οικονομικά μέτρα καθώς και μέτρα ασφαλείας" απέναντι στην Βόρεια Κορέα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αυξημένη οικονομική και πολιτική επιρροή που ασκεί στη Βόρεια Κορέα η Κίνα, λίγες ώρες μάλιστα πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας, Xi Jinping, στο Πεκίνο.
"Θα συζητήσουμε με την Κίνα σχετικά με τα κατάλληλα μέτρα που πιστεύουμε ότι μπορούν να ληφθούν και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να αλλάξει η Βόρεια Κορέα τη στάση της", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του αμερικανού υπουργού.
Παρά το γεγονός ότι δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τις επισκέψεις του σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα, ο Tillerson δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένων "στρατιωτικών δράσεων" εναντίον της Πιονγιάνγκ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τι μορφής θα είναι αυτές.
Υπενθυμίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα ξανά στο προσκήνιο, λόγω των πρόσφατων πυραυλικών δοκιμών που πραγματοποίησε, προακλώντας για ακόμα μία φορά προβληματισμό και ανησυχίες παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης