Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Με ή χωρίς Dijsselbloem στο Eurogroup, η πολιτική της Ολλανδίας για την Ελλάδα δεν αλλάζει

DW: Με ή χωρίς Dijsselbloem στο Eurogroup, η πολιτική της Ολλανδίας για την Ελλάδα δεν αλλάζει
Ο Dijsselbloem δεν έχει κίνητρο να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup, εάν δεν είναι υπουργός Οικονομικών
Η πολιτική της Ολλανδίας απέναντι στο ελληνικό ζήτημα δεν θα αλλάξει μετά τις εκλογές ακόμα κι αν ο Jeroen Dijsselbloem φύγει από το τιμόνι του Eurogroup.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας πρέπει να αποφασίσει εάν θα παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup, πριν αποφασίσουν... άλλοι γι' αυτόν.
Για τον ευρωβουλευτή Wim van de Camp «είναι ένα δύσκολο ερώτημα.
Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι βέβαια και λένε ότι όποιος παραιτείται από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, δεν μπορεί να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup.
Ωστόσο θέλουμε τουλάχιστον δύο μήνες μέχρι να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και σε αυτή την μεταβατική περίοδο ο κ. Dijsselbloem θα παραμείνει.
Αλλά επειδή γνωρίζω τον κ. Dijsselbloem, νομίζω ότι και ο ίδιος δεν θα έχει κίνητρο να μείνει πρόεδρος του Eurogroup χωρίς να είναι υπουργός Οικονομικών».
Από την πλευρά του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος επισημαίνει ότι και αν ακόμη αντικατασταθεί ο Jeroen Dijsselbloem, ο διάδοχός του θα είναι εξίσου αυστηρός ως προς τη δημοσιονομική πολιτική, στην καλύτερη περίπτωση.
«Ήδη οι Ολλανδοί ήταν αυστηροί» λέει ο ίδιος στην Deutsche Welle.
«Τον Dijsselbloem στην Ελλάδα τον θεωρούμε πιο δεξιό από τον Schaeuble, αλλά είναι κεντροαριστερός.
Επομένως: είτε ο Dijsselbloem θα μείνει στην ίδια θέση, αλλά θα είναι αυστηρότερος απ΄ότι τον γνωρίζουμε, είτε ο ολλανδός αντικαταστάτης του Dijsselbloem θα είναι αυστηρότερος από τον Dijsselbloem...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης