Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι εκτιμήσεις του Λευκού Οίκο για τη συνάντηση Merkel με Trump - Η στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

CNBC: Οι εκτιμήσεις του Λευκού Οίκο για τη συνάντηση Merkel με Trump - Η στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η συνάντηση των δυο ηγετών θα πραγματοποιηθεί σήμερα (17/3/2017) στον Λευκό Οίκο
Δεν είναι μυστικό ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχουν ένα ιστορικό... εντάσεων.
Οι δυο ηγέτες έχουν συγκρουστεί δημοσίως -με τον Trump να επικρίνει τους χειρισμούς της Merkel στην προσφυγική κρίση- και έχουν αντίθετες απόψεις σχετικά με τους ρόλους των χωρών τους στην παγκόσμια σκηνή.
Ωστόσο, όταν οι δυο ηγέτες συναντηθούν σήμερα (17/3/2017), θα προσπαθήσουν -σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου- να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους ώστε να συνεργαστούν με στόχο τη ενίσχυση των διατλαντικών τους σχέσεων.
«Εάν κάποιος Ευρωπαίος ηγέτης μπορεί να θεωρηθεί ότι γνωρίζει τα περισσότερα σχετικά με το σκεπτικό και την ψυχολογία του Putin, αλλά την ίδια στιγμή κρατά μια πολύ σκληρή στάση απέναντι στον στρατηγικό στόχο, τότε θα μπορούσε να είναι η Merkel» υποστηρίζει ο Constanze Stelzenmüller του Brookings Institution.
Σύμφωνα με το CNBC, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν υποβαθμίσει την κριτική του Trump εναντίον της Merkel κατά την προεκλογική του εκστρατεία, επιλέγοντας να εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι ενόψει της συνάντησης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εντυπωσιαστεί από τη διακυβέρνηση της Merkel, δήλωσε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων εν όψει της συνάντησης των ηγετών.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι προσβλέπουν σε συνεργασία σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εμπορίου και αναμένουν ότι ο Trump θα εκφράσει -στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο- την εκτίμηση του για τη «βαθιά φιλία» της Γερμανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εν τω μεταξύ, το Βερολίνο εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξο ενόψει της συνάντησης, θεωρώντας την ως μια ευκαιρία για να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης