Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η Ευρώπη ανησυχεί για τους περιορισμούς των τραπεζικών κανονισμών από τον Trump

CNBC: Η Ευρώπη ανησυχεί για τους περιορισμούς των τραπεζικών κανονισμών από τον Trump
Η Ευρώπη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αλλαγή των τραπεζικών κανονισμών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να χαλαρώσει τους περιορισμούς των τραπεζικών κανονισμών έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην Ευρώπη.
Ο Trump έχει ζητήσει από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών να υποβάλλει έκθεση σχετικά με πιθανές αλλαγές στον νόμο Dodd-Frank (το σύνολο των κανόνων που θεσπίστηκαν στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008).
Άλλοι τραπεζικοί κανονισμοί, μεταξύ των οποίων και η Βασιλεία ΙΙΙ φαίνεται να έχουν παγώσει μετά την αλλαγή κυβέρνησης στις ΗΠΑ.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, δήλωσε την Παρασκευή (17/3/2017) ότι οι χώρες του G20 δεν πρέπει να πέσουν σε «μεταρρυθμιστική κόπωση».
Εξάλλου, ένας κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο κόσμος ήταν ένα βήμα την ολοκλήρωση της ρύθμισης Βασιλεία ΙΙΙ τον Ιανουάριο του 2017.
Οι ΗΠΑ πρέπει να ορίσουν νέο στέλεχος στη Fed για την εποπτεία των τραπεζών, κάτι που αναμένεται να συμβεί μόνο τον επόμενο μήνα.
Μέχρι τότε, η επιτροπή της Βασιλείας ΙΙΙ δεν θα γνωρίζει την επίσημη θέση από τις ΗΠΑ.
Ένας άλλος αξιωματούχος, δήλωσε στο CNBC, ότι οι αλλαγές στους κανονισμούς των τραπεζών είναι μια ανησυχία και ότι πρόκειται για ένα πραγματικό κίνδυνο.
«Οι άνθρωποι έχουν μικρή μνήμη και φαίνεται να έχουν ξεχάσει πόσο άσχημα έγιναν τα πράγματα (κατά τη διάρκεια της κρίσης», δήλωσε ο ευρωπαϊκός τραπεζικός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης