Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Level ίδρυσε η IAG, ιδιοκτήτρια της British Airways

Τη νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Level ίδρυσε η IAG, ιδιοκτήτρια της British Airways
Όπως ανακοίνωσε η IAG, η Level θα ξεκινήσει τις πτήσεις της με εισιτήρια από 99 ευρώ (απλή μετάβαση) τον Ιούνιο του 2017, αρχικά προς το Λος Άντζελες, το Όουκλαντ, το Μπουένος Άιρες και την Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία
Μια νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους μεγάλων αποστάσεων με την ονομασία Level και έδρα την Βαρκελώνη ίδρυσε η IAG, ιδιοκτήτρια εταιρεία της βρετανικής British Airways.
Όπως ανακοίνωσε η IAG, η Level θα ξεκινήσει τις πτήσεις της με εισιτήρια από 99 ευρώ (απλή μετάβαση) τον Ιούνιο του 2017, αρχικά προς το Λος Άντζελες, το Όουκλαντ, το Μπουένος Άιρες και την Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας ιπτάμενο προσωπικό της Iberia και δύο νέα αεροσκάφη τύπου Airbus A330.
Η Level είναι η πέμπτη αεροπορική εταιρεία στο χαρτοφυλάκιο της IAG, δίπλα στις Aer Lingus, British Airways, Iberia και Vueling.
Η επιλογή της Βαρκελώνης ως έδρα της νέας εταιρείας μόνο τυχαία δεν ήταν: Αποτελεί την έδρα της Vueling, επιτρέποντας τη διασύνδεση επιβατών της εταιρείας αυτής - που διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πτήσεων - με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που θα προσφέρει η Level.
Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η Level ενδιαφέρεται να προσφέρει πτήσεις και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πέραν της ισπανικής πρωτεύουσας.
Η τιμή της μετοχής της IAG έχει αυξηθεί κατά 30% από την αρχή του 2017 - αποτιμώντας την εταιρεία σε 13,8 δισ. ευρώ - με τα κέρδη της για το 2016 να έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά κατά 64% σε 1,8 δισ. ευρώ, μεταξύ άλλων λόγω χαμηλών τιμών καυσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης