Τελευταία Νέα
Διεθνή

DBRS: Ενδεχόμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης «A (high)» 16 ομολόγων 8,92 δισ. ευρώ της Monte dei Paschi

DBRS: Ενδεχόμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης «A (high)» 16 ομολόγων 8,92 δισ. ευρώ της Monte dei Paschi
Ως γνωστόν, η Monte dei Paschi εμφανίζει ανεπαρκή κεφαλαιοποίηση κατόπιν της παταγώδους αποτυχίας της να πραγματοποιήσει μια απέλπιδα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016, μετά την απαξίωση των κεφαλαίων της λόγω μεγάλου αριθμού μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεών της
Υπό αρνητική αναθεώρηση παραμένει η αξιολόγηση «A (high)» των 16 εξασφαλισμένων ομολόγων κλάσης OBG αξίας 8,92 δισ. ευρώ της προβληματικής, υπό αναδιάρθρωση τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τραπέζης Monte dei Paschi di Sienna, από τον καναδικό οίκο αξιολογήσεων DBRS.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, η ενδεχόμενη υποβάθμιση της συγκεκριμένης σειράς ομολόγων της Monte dei Paschi αντικατοπτρίζει το γεγονός, ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση της ίδιας της τραπέζης τελεί υπό αναθεώρηση και μόνον μετά την οριστικοποίηση της συγκεκριμένης εκκρεμότητας θα αποφασιστεί η τύχη της αξιολόγησης των συγκεκριμένων ομολογιακών εκδόσεών της.
Ως γνωστόν, η Monte dei Paschi εμφανίζει ανεπαρκή κεφαλαιοποίηση κατόπιν της παταγώδους αποτυχίας της να πραγματοποιήσει μια απέλπιδα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016, μετά την απαξίωση των κεφαλαίων της λόγω μεγάλου αριθμού μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεών της.
Στο τέλος του παρελθόντος έτους αναγκάστηκε να ζητήσει τη διάσωσή της από την ιταλική κυβέρνηση, με το αντίστοιχο σχέδιο αναδιάρθρωσής της να έχει εγκριθεί από την τράπεζα και τις ιταλικές αρχές και να αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης