Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (γ.γ. NATO): Αυστρία και Τουρκία να τερματίσουν άμεσα την αντιπαράθεσή τους

Stoltenberg (γ.γ. NATO): Αυστρία και Τουρκία να τερματίσουν άμεσα την αντιπαράθεσή τους
Τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Αυστρία εμποδίζει για πολλούς μήνες η Τουρκία, εξαιτίας της αρνητικής αυστριακής στάσης απέναντι στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας - Ε.Ε.
Να τερματίσουν τη μεταξύ τους αντιπαράθεση αναφορικά με τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την «ουδέτερη» Αυστρία, κάλεσε σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 τη Βιέννη και την Άγκυρα ο γενικός γραμματέας της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας (NATO), Jens Stoltenberg.
Τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Αυστρία - που δεν είναι μέλος της συμμαχίας - εμποδίζει για πολλούς μήνες η Τουρκία, εξαιτίας της αρνητικής αυστριακής στάσης απέναντι στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας - Ε.Ε..
Σύμφωνα με αποψινή είδηση της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κοπεγχάγη, ο Stoltenberg έκανε λόγο για μία δυσάρεστη κατάσταση, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν ορισμένα προγράμματα συνεργασίας.
Η εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπροσωπείας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, Φατμά Πασάογλου, δήλωσε πως το μπλοκάρισμα των ΝΑΤΟϊκών προγραμμάτων συνεργασίας από την Τουρκία αφορά μόνο στην Αυστρία, επισημαίνοντας πως υπήρξαν κάποιες εντάσεις με την Αυστρία που οδήγησαν στο μπλοκάρισμα προγραμμάτων, το οποίο, όπως είπε, κατευθύνεται μόνον εναντίον αυτής της χώρας και όχι εναντίον άλλων εταίρων.
Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Hans Peter Doskozil, δήλωσε «μη εντυπωσιασμένος» από τη στάση της Άγκυρας στο NATO, επισημαίνοντας πως η Αυστρία θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στις αποστολές στα Δυτικά Βαλκάνια και πως το πρόβλημα με το μπλοκάρισμα θα πρέπει να λυθεί σε διπλωματικό επίπεδο, παραπέμποντας την υπόθεση, εμμέσως πλην σαφώς, στον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος έχει ανεβάσει υψηλά τους τόνους δημοσίου διαλόγου με την Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης