Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογοητευμένοι οι Sapin και Shaeuble από το ναυάγιο των G20 για το διεθνές εμπόριο

Απογοητευμένοι οι Sapin και Shaeuble από το ναυάγιο των G20 για το διεθνές εμπόριο
Η Γαλλία είναι πεπεισμένη πως μια οργανωμένη μορφή ελεύθερου εμπορίου θα είναι επωφελής για όλους
Τη δυσαρέσκειά του; για την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών των G20 να καταλήξουν σε κοινή συμφωνία για το διεθνές εμπόριο αλλά και την κλιματική αλλαγή εξέφρασαν οι υπουργοί οικονομικών της Γερμανίας και Γαλλίας.
Οι Wolfgang Schaeuble και Michelle Sapin, εμφανίστηκαν απογοητευμένοι με την εξέλιξη της συνάντησης με τον Sapin να δηλώνει ότι «οι παγκόσμιοι οικονομικοί ηγέτες δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε σε δύο θέματα-πυλώνες του σημερινού κόσμου και να καταλήξουν σε μια ικανοποιητική συμφωνία για το εμπόριο».
«Η Γαλλία είναι πεπεισμένη πως μια οργανωμένη μορφή ελεύθερου εμπορίου θα είναι επωφελής για όλους» υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός ο οποίοις ωστόσο αναφέρθηκε στην πρόοδο που επιτευχτεί σχετικά με την αποφασιστικότητα των οικονομικών ηγετών να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή, να πατάξουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, αλλά και να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους στην Αφρική.
Την απογοήτευσή του εξέφρασε και ο Wolfgang Scaheuble λέγοντας πως «το τελικό ανακοινωθέν της G20 για το ελεύθερο εμπόριο δεν βοηθάει και πολύ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης