Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Δέσμευση των G20 να αναμορφώσουν το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα

tags :
Bloomberg: Δέσμευση των G20 να αναμορφώσουν το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα
Είναι ενδιαφέρον το στοιχείο ότι τα κράτη αποδέχονται οι τράπεζες να χρησιμοποιούν δικά τους στατιστικά μοντέλα για τη μέτρηση του κινδύνου των περιουσιακών στοιχείων
Η ομάδα των G-20 ισχυρότερων κρατών δεσμεύεται να αναμορφώσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα αναφέρει το Bloomberg.
Ταυτόχρονα η Επιτροπή της Βασιλείας πρέπει να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση που αφορά τους κεφαλαιακούς κανόνες
Η ομάδα των G20 δεσμεύθηκε να οριστικοποιήσει την αναμόρφωση των παγκόσμιων κανόνων περί τραπεζικού κεφαλαίου, παρά τις αντιπαραθέσεις μεταξύ της Ευρώπης και των Η.Π.Α.
Στην διήμερη συνάντηση στη γερμανική πόλη του Μπάντεν-Μπάντεν, η ομάδα των G-20 κάλεσε την Επιτροπή της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις της Βασιλείας ΙΙΙ χωρίς περαιτέρω σημαντική αύξηση των συνολικών κεφαλαιακών απαιτήσεων ωστόσο δεν καθορίζεται νέο χρονικό πλαίσιο.
Ο επικεφαλής της Bundesbank Jens Weidmann σε συνέντευξη Τύπου στο Μπάντεν-Μπάντεν ότι περαιτέρω πρόοδο όσον αφορά την ουσία των προτάσεων είναι τώρα στα χέρια της ίδιας της Επιτροπής της Βασιλείας, δήλωσε ο Weidmann.
Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για τον Πρόεδρο Donald Trump ώστε να τοποθετήσει νέα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στην Επιτροπή της Βασιλείας.
Είναι ενδιαφέρον το στοιχείο ότι τα κράτη αποδέχονται οι τράπεζες να χρησιμοποιούν δικά τους στατιστικά μοντέλα για τη μέτρηση του κινδύνου των περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις κεφαλαιακές ανάγκες τους.
Τον Νοέμβριο του 2016, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Bundesbank Andreas Dombret δήλωσε ότι η Γερμανία θα φύγει από τις συνομιλίες εάν δεν ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματά της.
Πηγαίνοντας στις συνομιλίες στο Μπάντεν-Μπάντεν, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Mark Carney προειδοποίησε για βαλκανοποίηση στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές που θα μπορούσαν να προκύψουν αν G-20 δώσουν ένα μήνυμα «μεταρρυθμιστικής κόπωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης