Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Να επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία για τους νέους Γάλλους δεσμεύτηκε ο Macron

Bloomberg: Να επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία για τους νέους Γάλλους δεσμεύτηκε ο Macron
Αρχικά το σχέδιο του θα στοιχίσει 15 με 20 δισ. ευρώ και μετά το ετήσιο λειτουργικό κόστος θα είναι 2 με 3 δισ. ευρώ
Ο Γάλλος υποψήφιος για την προεδρία Emmanuel Macron είπε ότι θέλει να επαναφέρει τη μικρής διάρκειας στρατιωτική θητεία για τους νέους, γράφει το Bloomberg.
"Θέλω κάθε νέος Γάλλος να έχει την ευκαιρίας της εμπειρίας, έστω σύντομης, της στρατιωτικής ζωής" είπε ο Macron σε μία ομιλία του για την άμυνα στο Παρίσι.
"Αυτό είναιο ένα βασικό κομμάτι για την κοινωνία μας, με στόχο να κάνει τη δημοκρατία μας πιο ενωμένη και να αυξήσει τη συλλογική μας ανθεκτικότητα".
Η στρατιωτική θητεία θα πρέπει να έχει εκπληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια μετά το 18ο έτος των Γάλλων και των Γαλλίδων, κάτι που σημαίνει ότι θα κατατάσσονται περίπου 600 χιλιάδες ετησίως.
Αρχικά, το εγχείρημα θα στοιχίσει 15 με 20 δισ. ευρώ και μετά το ετήσιο λειτουργικό κόστος θα είναι 2 με 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Macron.
H Γαλλία είχε καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση πριν από δύο περίπου δεκαετίες.
Ο Macron, ένας ανεξάρτητος υποψήφιος θα έχει περίπου το ίδιο ποσοστό με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, αλλά θα την νικήσει στον δεύτερο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Ο Macron υποσχέθηκε επίσης να εκσυγχρονίσει τα πυρηνικά όπλα της χώρας αν εκλεγεί, διατηρώντας τόσο τα υποβρύχια, όσο και τις πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων.

www.banklingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης