Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέα δοκιμή από τη Β. Κορέα, αυτή τη φορά ενός νέου κινητήρα για πυραύλους

Reuters: Νέα δοκιμή από τη Β. Κορέα, αυτή τη φορά ενός νέου κινητήρα για πυραύλους
Εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η Β. Κορέα θα μπορούσε να φτιάξει πυρηνικούς πυραύλους, ικανούς να φτάσουν ως τις ΗΠΑ
Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή ενός νέου κινητήρα υψηλής ώσης στον σταθμό εκτόξευσης πυραύλων Tongchang, με τον Kim Jong un να κάνει λόγο για μία νέα εποχή που άρχισε για τη βιομηχανία των πυραύλων της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο κινητήρας θα βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα στο να αυξήσει στο υψηλότερο επίπεδο την ικανότητα εκτόξευσης δορυφόρων, καθώς η δοκιμή ήταν για έναν νέου τύπου κινητήρα πυραύλων για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού για να κάνουν τη Βόρεια Κορέα να αναθεωρήσει τις πρακτικές της και να αφήσει κατά μέρους τα εξοπλιστικά της προγράμματα.
Η Β. Κορέα έχει πραγματοποιήσει πέντε πυρηνικές δοκιμές και μία σειρά από εκτοξεύσεις πυραύλων, αψηφώντας τις κυρώσεις από τον ΟΗΕ και εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι προσπαθεί να αναπτύξει ένα σύστημα πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές, που θα μπορούσαν να φτάσουν ως τις ΗΠΑ.
O Kim Jong Un έχει πει ότι η Βόρεια Κορέα είναι κοντά σε μία δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.
Η πρόσφατη δοκιμή του νέου κινητήρα έγινε στη βάση εκτόξευσης δορυφόρων Sohae, κάτι που δεν επιβεβαίωσε η Β. Κορέα.
Το think tank 38 North ανέφερε ότι η δραστηριότητα που υπήρχε στη συγκεκριμένη περιοχή δείχνει ότι μπορεί να έγινε δοκιμή ενός κινητήρα για πυραύλους.
Πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα έχει κάνει τη σχετική προετοιμασία σε αυτή την περιοχή από το 2015.
Ο Kim Jong Un παρατήρησε ότι "η επιτυχία της συγκεκριμένης δοκιμής σηματοδοτεί ένα μεγάλο γεγονός ιστορικής σημασίας, μία νέα εποχή για την πυραυλική βιομηχανία της Β. Κορέας".
Και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι σύντομα όλη η ανθρωπότητα θα γίνει μάρτυρας της σημασίας αυτού του επιτεύγματος, που συνιστά μία μεγάλη νίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης