Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Γερμανία και Βρετανία θα υπογράψουν διμερή αμυντική συνεργασία μετά το Brexit

Financial Times: Γερμανία και Βρετανία θα υπογράψουν διμερή αμυντική συνεργασία μετά το Brexit
Η May αναζητά τρόπους να τονίσει τη μεγάλη συμβολή της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια ώστε να πετύχει καλύτερη συμφωνία
Γερμανία και η Βρετανία είναι έτοιμες να υπογράψουν διμερή αμυντική συνεργασία μετά την τελική αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times, με αυτόν τον τρόπο η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May, προσπαθεί να δείξει στην ΕΕ ότι δεν θα της γυρίσει ολοκληρωτικά την πλάτη μετά την αποχώρησή της.
Η May όπως φαίνεται αναζητά τρόπους να τονίσει τη μεγάλη συμβολή της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, ώστε να εξαγοράσει την υπεραξία αυτή μεταξύ των 27 εταίρων της ΕΕ, με μια καλή συμφωνία μετά το Brexit.
Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη Γερμανία ώστε να υπάρξει και μελλοντικά μια κοινή προοπτική σε αμυντικά ζητήματα, με το αντίστοιχο γερμανικό υπουργείο να επιβεβαιώνει τη συνεργασία λέγοντας ότι «παρά τις όποιες συνέπειες προκαλέσει το Brexit η Βρετανία παραμένει ένας ισχυρός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ».
Οι τομείς της συνεργασίας μεταξύ Βρετανίας και Γερμανίας αναμένεται να περιλαμβάνουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την στρατιωτική εκπαίδευση και τις θαλάσσιες περιπολίες με στόχο την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Βρετανίας και Γερμανίας στη Μεσόγειο, τους επόμενους μήνες.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel, άλλωστε έχει επισημάνει οτι ο ρόλος της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια θα παραμείνει σημαντικός και καθοριστικός καθώς είναι προς όφελος και των υπολοίπων χωρών - μελών της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης