Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιοδείες της πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Theresa May για το Brexit – Πρώτος της σταθμός η Ουαλία

tags :
Περιοδείες της πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Theresa May για το Brexit – Πρώτος της σταθμός η Ουαλία
Η May αναμένεται να ενεργοποιήσει το σχετικό άρθρο 50 για την έξοδο από την ΕΕ έως τα τέλη Μαρτίου
Την Ουαλία θα επισκεφθεί σήμερα η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, η οποία έχει υποσχεθεί ότι θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς και επιχειρηματίες από όλη τη Μ. Βρετανία ενόψει της έναρξης των διαδικασίων για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.
Σημειώνεται ότι η May έχει πει ότι θα ενεργοποιήσει έως τα τέλη  Μαρτίου το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με το οποίο θα αρχίσουν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Η May έχει διαμηνύσει ότι θα έχει επαφές με όλα τα έθνη της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να βρεθούν οι βέλτιστοι τρόποι και τα μεγαλύτερα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η έξοδος από την ΕΕ.
«Από την πρώτη μου μέρα (...) έχω δηλώσει ξεκάθαρα την αποφασιστικότητά μου να ενισχύσω και να διατηρήσω την πολύτιμη ενότητα της χώρας.
Έχω επίσης ξεκαθαρίσει ότι καθώς αποχωρούμε από την ΕΕ, θα εργασθώ για να παραδώσω μια συμφωνία η οποία συμφέρει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Θέλω κάθε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες του μέλλοντος, και τις ουαλικές επιχειρήσεις να ωφεληθούν από το ελεύθερο εμπόριο όσο είναι δυνατόν, ως μέλη ενός παγκόσμια συναλλασσόμενου έθνους» υποστήριξε η May λίγο πριν την αναχώρηση της για την Ουαλία.
Ωστόσο, τα μηνύματα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για τη Βρετανή πρωθυπουργό.
Η Σκωτία επιθυμεί να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα ανεξαρτησίας από τη Μ. Βρετανία καθώς διάκειται υπέρ της ΕΕ ενώ δημοψήφισμα αποχώρησης από της Μεγάλη Βρετανία θέλει και το μεγαλύτερο εθνικιστικό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, Σίν Φέιν, το οποίο επιθυμεί την ένωση με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Είναι προφανές πως το Brexit θα δοκιμάσει στην κυριολεξία την ενότητα της Μεγάλης Βρετανίας, την ώρα που κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια τις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης