Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να συμβιβαστεί στο νομοσχέδιο για το Brexit

tags :
Juncker: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να συμβιβαστεί στο νομοσχέδιο για το Brexit
Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι όλα τα υπόλοιπα κράτη θα καταλάβουν ότι η έξοδος της Βρετανίας αποτελεί μία "κακή ιδέα"
Σαφή προειδοποίηση προς τη Μεγάλη Βρετανία έστειλε χθες (19/3) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, τονίζοντας ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί στα αιτήματα του Λονδίνου που αφορούν το νομοσχέδιο του Brexit.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η Βρετανία θα έχει την επιλογή "είτε να τρώει ό,τι θα υπάρχει στο τραπέζι, είτε να μην έρθει στο τραπέζι καθόλου", ενώ πρόσθεσε ότι ο διαπραγματευτής της Επιτροπής για το Brexit, Michel Barnier, "έχει προετοιμάσει τα πάντα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια".
Παράλληλα, ο Juncker δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να προετοιμαστεί στο να εντιμετωπίζεται ως "τρίτη χώρα", ενώ παράλληλα "τα υπόλοιπα κράτη μέλη θα ερωτευτούν ξανά και θα ανανεώσουν τους όρκους τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση".
"Όλα τα κράτη θα δούνε ότι το παράδειγμα της Βρετανίας να εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μία κακή ιδέα", καταλήγει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Παράλληλα, ο υπουργός της Ιταλίας για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Sandro Gozi, αναφέρθηκε στο ζήτημα του προϋπολογισμού της Μεγάλης Βρετανίας απέναντι στην ΕΕ, τονίζοντας ότι η χώρα "οφείλει να σεβαστεί και να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της ως κράτος μέλος μέχρι και την τελευταία μέρα και την τελευταία στερλίνα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης