Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικότερο ρόλο στη Μέση Ανατολή επιδιώκει να διαδραματίσει η Κίνα, μετά τις συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία

tags :
Σημαντικότερο ρόλο στη Μέση Ανατολή επιδιώκει να διαδραματίσει η Κίνα, μετά τις συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία
Το Πεκίνο υποδέχθηκε σήμερα 20/3/2017 τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu  λίγες μέρες μετά την υπογραφή συμφωνιών αξίας 65 δισ.δολαρίων  με τον βασιλιά Salman της Σαουδικής Αραβίας, κίνηση που ερμηνεύεται ως παρέμβαση της Κίνας στα τεκταινόμενα οικονομικά και γεωπολιτικά στην περιοχή
Σημαντικότερο ρόλο στη Μέση Ανατολή επιδιώκει να διαδραματίσει η Κίνα, η παγκόσμια αυτή οικονομική δύναμη, που ωστόσο η εξάρτησή της από το πετρέλαιο είναι μεγάλη.
Το Πεκίνο υποδέχθηκε σήμερα 20/3/2017 τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu  λίγες μέρες μετά την υπογραφή συμφωνιών αξίας 65 δισ.δολαρίων για την αγορά πετρελαίου με τον βασιλιά Salman της Σαουδικής Αραβίας, κίνηση που ερμηνεύεται ως παρέμβαση της Κίνας στα τεκταινόμενα οικονομικά και γεωπολιτικά στην περιοχή.
Με αφορμή και το συριακό δράμα η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της για τον τερματισμό του εμφυλίου ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές αλλά και μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
«Οι Κινέζοι και οι Εβραίοι είναι και οι δύο μεγάλες λαών του κόσμου», είπε ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang εξαίροντας την πρόοδο των Ισραηλινών στις νέες τεχνολογίες.
Αναφερόμενος στο παλαιστινιακό ο Li, τόνισε πως θα ήθελε να επιλυθεί σύντομα με τον δικαιότερο δυνατό τρόπο.  Κινέζοι απεσταλμένοι  επισκέπτονται αρκετά συχνά το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.
Το Πεκίνο παραδοσιακά έχει στενές σχέσεις  με τους Παλαιστίνιους και το Ιράν αλλά πίσω από τις «κλειστές πόρτες» διατηρεί οικονομικές σχέσεις και με το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης