Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cryan: Δύσκολη χρονιά για τη Deutsche Bank το 2016 – Στόχος να υπηρετούμε την κοινωνία και την ανάπτυξη

Cryan: Δύσκολη χρονιά για τη Deutsche Bank το 2016 – Στόχος να υπηρετούμε την κοινωνία και την ανάπτυξη
Ο κ. Cryan χαρακτήρισε ωστόσο το 2016 ως τη χρονιά που απέδειξε για τα καλά την ανθεκτικότητα της Deutsche Bank
Στην πολύ δύσκολη χρονιά που άφησε πίσω της η Deutsche Bank αναφέρθηκε ο John Cryan, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας, στο ετήσιο γράμμα του προς τους μετόχους.
Ο κ. Cryan χαρακτήρισε ωστόσο το 2016 ως τη χρονιά που απέδειξε για τα καλά την ανθεκτικότητα της Deutsche Bank, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι δυσκολίες «έστρεψαν την τράπεζα προς έναν καλύτερο δρόμο, παρά το σκληρό περιβάλλον».
«Εστιάσαμε στην ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.
Συνεχίσαμε να καθιστούμε την Deutsche Bank ασφαλέστερη, απλούστερη και πιο ψηφιακή», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τόνισε πως «στόχος είναι να ενισχύσουμε τη θέση μας ως η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει και η ισχυρή θέση εντός Γερμανίας»:
«Μια ισχυρή κεφαλαιακή βάση είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να πετύχουμε στο μέλλον την αναπτυξιακή στρατηγική μας.
Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει να αντλήσει 8 δισ. ευρώ με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», συμπλήρωσε, κλείνοντας την επιστολή του:
«Έχουμε επιτύχει πρόοδο ως προς το στόχο της οικοδόμησης μίας καλύτερης Deutsche Bank.
Μίας τράπεζας που επιτρέπει την ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνίας και δημιουργεί ένα θετικό αντίκτυπο για τους πελάτες, τους ανθρώπους και τους μετόχους της»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης