Τελευταία Νέα
Διεθνή

FBI: Καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς Trump περί παρακολούθησης από την κυβέρνηση Obama

FBI: Καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς Trump περί παρακολούθησης από την κυβέρνηση Obama
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο o Michael Rogers, επικεφαλής της NSA, ο οποίος έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για βοήθεια των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών 
Το Federal Bureau of Investigation (FBI) δεν βρήκε καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς του Donald Trump περί παρακολούθησης από την κυβέρνηση του Barack Obama, σύμφωνα με όσα ξεκαθάρισε σήμερα 20 Μαρτίου 2017 στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, James Comey.
Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο o Michael Rogers, επικεφαλής της National Security Agency (NSA), ο οποίος έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για βοήθεια των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών στην παρακολούθηση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου.
Στις 16 Μαρτίου 2017, η αμερικανική Γερουσία διέψευσε πανηγυρικά, καθώς, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για υποκλοπές από την κυβέρνηση του Barack Obama στο πρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου.
«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι ο Πύργος Trump (στη Νέα Υόρκη) παρακολουθείτο από οποιαδήποτε υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε πριν είτε μετά την ημέρα των εκλογών του 2016», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Ρεπουμπλικανός Richard Burr, ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής που εξέτασε την υπόθεση, και ο Δημοκρατικός Mark Warner, ο αντιπρόεδρός της.
Τα παραπάνω ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος απέδωσε αυτήν την κατηγορία στον προκάτοχό του, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει στοιχεία.
Ειδικότερα, στις 4 Μαρτίου 2017, μέσω Twitter όπως πάντα, κατηγόρησε τον κ. Obama ότι είχε υποκλέψει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, με τον πρώην επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να διαψεύδει άμεσα και τον εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Προέδρου να αντιδρά.
Σημειώνεται ότι ο κ. Obama δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομική κίνηση ως αντίποινα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης