Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Το Γερμανικό Ελεγκτικό Συνέδριο ζητάει αυστηρότερο εποπτικό έλεγχο της ΕΚΤ

tags :
Handelsblatt: Το Γερμανικό Ελεγκτικό Συνέδριο ζητάει αυστηρότερο εποπτικό έλεγχο της ΕΚΤ
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν είναι σε θέση να  ασκήσει εποπτικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην ΕΚΤ, επισημαίνει το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο της Γερμανίας
Αυστηρότερο εποπτικό έλεγχο της ΕΚΤ ζητάει η Γερμανία,  σύμφωνα με κοινοβουλευτική έκθεση του Ομοσπονδιακού Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύει η Handelsblatt.
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν είναι σε θέση να  ασκήσει εποπτικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην ΕΚΤ, επισημαίνει το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο της Γερμανίας.
Στην έκθεσή της, η ομοσπονδιακή αρχή λέει, πως η ΕΚΤ δεν εμπίπτει στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών, σημειώνοντας ότι οι εθνικές τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές, όπως η Γερμανική αρχή θα μπορούσε να ελέγχει την ΕΚΤ.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να διερευνήσει όλες τις επιλογές για το κλείσιμο αυτού του κενού εποπτείας» αναφέρει η έκθεση.
Η ΕΚΤ υποστήριξε ότι το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο έχει την εξουσία να επανεξετάσει την αποτελεσματικότητα της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank όσον αφορά το προσωπικό και τον προϋπολογισμό, όχι τις αποφάσεις της ως κορυφαία τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη.
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο έχει διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν ότι η ΕΚΤ έχει χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα για να δικαιολογήσει την άρνησή της να παραδώσει κάποια έγγραφα για επανεξέταση.
Στην έκθεσή το ομοσπονδιακό ελεγκτό συνέδριο της Γερμανίας υποστηρίζει ότι η τραπεζική εποπτεία αποτελεί ένα σημαντικό δημόσιο λειτούργημα και δεν εμπίπτει στην ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών.
Η Γερμανία ωστόσο φέρει μέρος της ευθύνης για τον πως λειτουργεί η ΕΚΤ, οπότε αυτά που υποστηρίζει το γερμανικό ελεγκτικό συνέδριο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σοβαρά και από το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας.

(Πρώτη Ενημέρωση: 20:38, Δευτέρα 20 Μαρτίου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης