Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Η κυβέρνηση Trump θα στηρίξει περαιτέρω τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους

tags :
Ιράκ: Η κυβέρνηση Trump θα στηρίξει περαιτέρω τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Haider al-Abadi, τόνισε ότι η τωρινή αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Μεγαλύτερη θέληση για να στηρίξει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας εμφανίζει η τωρινή αμερικανική κυβέρνηση, σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργός του Ιράκ, Haider al-Abadi, κατά τη διάρεκια επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
"Πιστεύω ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να πράξει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και να δεσμευτεί περισσότερο", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του ιρακινού πρωθυπουργό, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δε μπορεί να κερδηθεί μόνο μέσω στρατιωτικής δράσης.
"Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να κερδίσουμε το Ισλαμικό Κράτος από τη στρατιωτική δράση μόνο", τόνισε ο Abadi, προσθέτοντας παράλληλα ότι "πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο εν λόγω ζήτημα".
Τα εν λόγω σχόλια πραγματοποιήθηκαν μετά τη συνάντηση που είχε ο ιρακινός πρωθυπουργός τόσο με τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Rex Tillerson.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Trump εξέφρασε τον "μεγάλο σεβασμό" που τρέφει απέναντι στον Abadi και την προσπάθεια που πραγματοποιεί ο στρατός του Ιράκ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Αναφορικά με το αν πληροφορήθηκε για το πλάνο του Trump στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, ο Abadi δήλωσε ότι αν και δεν το είδε, γνωρίζει ότι υπάρχει σχέδιο, ενώ τόνισε ότι και η ίδια η ιρακινή κυβέρνηση έχει το δικό της σχέδιο για το ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης