Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: To «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου απάντηση στη φασιστική Ευρώπη

Erdogan: To «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου απάντηση στη φασιστική Ευρώπη
Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να απειλείται από τη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο
Μια νέα Τουρκία θα γεννηθεί μετά το επερχόμενο δημοψήφισμα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ε.Ε., σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο.
Ο Tayyip Erdogan δήλωσε συγκεκριμένα:
«Θα συζητήσουμε τις σχέσεις με την Ευρώπη μετά τις 16 Απριλίου και θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο».
"Σας ζητώ να δώσετε μια απάντηση την οποία εκείνοι που μας παρακολουθούν στην τηλεόραση, από το εξωτερικό, οι συμπολίτες μας, όλη η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος μπορούν να ακούσουν", τόνισε ο Erdogan στη διάρκεια μιας ομιλίας στην Άγκυρα.
Στη συνέχεια, απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει, όπως είπε, η εγκαθίδρυση ενός προεδρικού συστήματος, απευθυνόμενος στο πλήθος που απάντησε με ένα ηχηρό "Ναι” όταν το ρώτησε αν είναι υπέρ "ενός μοναδικού έθνους, μιας μοναδικής σημαίας, ενός μοναδικού κόμματος, και ενός μοναδικού κράτους".
Στην προσπάθεια να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους καθώς πλησιάζει το δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται αμφίρροπο, ο Ερντογάν αναφέρθηκε πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες στη διπλωματική κρίση που ξέσπασε από την άρνηση πολλών ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως της Γερμανίας και της Ολλανδίας, να επιτρέψουν στους υπουργούς του να συμμετάσχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις με την τουρκική διασπορά ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Επανήλθε σήμερα λέγοντας πως "οι μάσκες των ευρωπαϊκών χωρών έπεσαν και κανείς μπορεί να δει τώρα το πραγματικό πρόσωπό τους".
"Αυτή η Ευρώπη, όπως ήταν και πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ρατσιστική, φασιστική και σκληρή.
Μια Ευρώπη αντι-τουρκική και αντι-ισλαμική", είπε.
Με τις τελευταίες εξελίξεις είναι φανερό ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ως στόχο την ανάδειξή του σε απόλυτο κυρίαρχο στη χώρα του, συγκεντρώνοντας όλες τις υπερεξουσίες στο πρόσωπό του, που σε συνδυασμό με το επερχόμενο δημοψήφισμα έχουν ως στόχο την ανάδειξη του σε απόλυτο κυρίαρχο της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης