Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον πρώτο κανονισμό για τις επενδύσεις στο εξωτερικό θεσπίζει η Κίνα - Ποιες δραστηριότητες θα ενθαρρύνονται

Τον πρώτο κανονισμό για τις επενδύσεις στο εξωτερικό θεσπίζει η Κίνα - Ποιες δραστηριότητες θα ενθαρρύνονται
Οι επενδύσεις θα πρέπει να είναι συμβατές με την επιχειρηματική πρωτοβουλία της Κίνας για τον δρόμο του μεταξιού. Επιχειρηματικές δραστηριότητες, που δεν θα είναι συμβατές με το δρόμο του μεταξιού θα αποθαρρύνονται και θα ρυθμίζονται με αυστηρό τρόπο
Κανονισμό για τις επενδύσεις στο εξωτερικό θεσπίζει η Κίνα, η οποία αποφάσισε να ιεραρχήσει τους κλάδους, που η κυβέρνηση του Πεκίνου θα ενθαρρύνει ή θα απαγορεύει τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Πρόκειται για τον πρώτο κανονισμό, που προωθείται από το υπουργείο Εμπορίου και την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, που θα ενσωματώσει τους ισχύοντες κανόνες και θα ορίζει τις διαδικασίες έγκρισης των επενδύσεων, τη χρηματοδότηση, την κατανομή των κερδών και τις φορολογικές πολιτικές.
Οι επενδύσεις θα πρέπει να είναι συμβατές με την επιχειρηματική πρωτοβουλία της Κίνας για τον δρόμο του μεταξιού. Επιχειρηματικές δραστηριότητες, που δεν θα είναι συμβατές με το δρόμο του μεταξιού θα αποθαρρύνονται και θα ρυθμίζονται με αυστηρό τρόπο.
Ο κανονισμός θα προβλέπει την τιμωρία των επενδυτών που παραβιάζουν την εγχώρια και ξένη νομοθεσία.
Οι κινεζικές άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό εκτινάχθηκαν 44,1% το 2016, φθάνοντας τα 170 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης