Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όταν η ρητορική Trump δεν έχει αποτέλεσμα – Σε ιστορικό υψηλό το χρηματιστήριο του Μεξικού

Όταν η ρητορική Trump δεν έχει αποτέλεσμα – Σε ιστορικό υψηλό το χρηματιστήριο του Μεξικού
Πλέον διαπιστώνεται μία τρανή αντιστροφή του κλίματος, με την αβεβαιότητα να έχει μεταπηδήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες
Σε ιστορικό υψηλό «σκαρφάλωσε» σήμερα 21 Μαρτίου 2017 ενδοσυνεδριακά το Χρηματιστήριο του Μεξικού (IPC index), ήτοι 49.240,09 μονάδες, συνεχίζοντας έτσι τη δυναμική του ανάκαμψη από τις αρχές του 2017.
Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής υπέφερε το τελευταίο τρίμηνο του 2016 από τη ρητορική μίσους του Donald Trump, ο οποίος μάλιστα φρόντισε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του να «βάλει μπρος» την ανέγερση του τείχους στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
Επίσης, εκτός από την «βουτιά» στον δέκτη IPC, μεγάλος χαμένος ήταν και το μεξικανικό πέσο που έσπαγε το ένα αρνητικό ρεκόρ (έναντι του αμερικανικού δολαρίου) μετά το άλλο.
Πλέον όμως διαπιστώνεται μία τρανή αντιστροφή του κλίματος, με την αβεβαιότητα να έχει μεταπηδήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς όλο και περισσότεροι ξεσηκώνονται και ανησυχούν για τις αντι-μεταναστευτικές πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου.
Την ίδια στιγμή, η πολλά υποσχόμενη φορολογική μεταρρύθμιση αλλά και η δημοσιονομική τόνωση ύψους 1 τρισ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν μετά τις αρχές του 2018.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης