Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομόλογο 2 δισ. δολαρίων εκδίδει η Saudi Aramco, ενόψει της IPO της το 2018

Ομόλογο 2 δισ. δολαρίων εκδίδει η Saudi Aramco, ενόψει της IPO της το 2018
H πετρελαϊκή αναμένει την έγκριση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της χώρας εντός της εβδομάδας, ώστε να ολοκληρώσει την έκδοση του sukuk εντός του Μαρτίου
Σε έκδοση ισλαμικού ομολόγου (sukuk), ύψους 2 δισ. δολαρίων, προχωρά ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco την επόμενη εβδομάδα.
Η Saudi Aramco έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα αύξησης των κεφαλαίων της κατά 10 δισ. δολάρια, μέρος του οποίου αποτελεί και η έκδοση του ομολόγου.
Άνθρωποι με καλή γνώση των σχεδίων της Saudi Aramco ανέφεραν στη βρετανική εφημερίδα Financial Times ότι, η πετρελαϊκή αναμένει την έγκριση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της χώρας εντός της εβδομάδας, ώστε να ολοκληρώσει την έκδοση του sukuk εντός του Μαρτίου.
Η Saudi Aramco βγαίνει στις αγορές, με στόχο να αυξήσει τα κεφάλαιά της, ενόψει της πολυαναμενόμενης IPO της - πρώτη δημόσια προσφορά μετοχών -, που έχει προγραμματιστεί για το 2018.
Η έκδοση του sukuk αναμένεται να γίνει ιδιωτικά, με τη συμμετοχή των HSBC Saudi Arabia, National Commercial Bank, Ryad Bank και Alinma Bank.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης