Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία ανεκτικότητα σε προεκλογικές εμφανίσεις του Erdogan από τον Αυστριακό Καγκελάριο

Καμία ανεκτικότητα σε προεκλογικές εμφανίσεις του Erdogan από τον Αυστριακό Καγκελάριο
«Όταν δημοκρατικά δικαιώματα χρησιμοποιούνται για να καταργηθεί σε άλλες χώρες η δημοκρατία, τότε φθάνει για εμένα το σημείο που πλέον δεν μπορώ να ανεχθώ κάτι τέτοιο»
Κάθετος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής μίας προεκλογικής ομιλίας του Recep Tayyip Erdogan στην Αυστρία εμφανίστηκε ο Καγκελάριος της χώρας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Christian Kern.
Κατά το χαιρετισμό του σήμερα 21 Μαρτίου στο Μέγαρο της Καγκελαρίας στη Βιέννη, κατά την υποδοχή των επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αυστρία στο πλαίσιο του διαθρησκευτικού διαλόγου, ο ανώτατος αξιωματούχος διευκρίνισε πως η συζήτηση που γίνεται στην Αυστρία για απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, δεν συνιστά αντιτουρκική πολιτική, καθώς πρέπει να υπάρξει διαφοροποίηση:
«Όταν δημοκρατικά δικαιώματα χρησιμοποιούνται για να καταργηθεί σε άλλες χώρες η δημοκρατία, τότε φθάνει για εμένα το σημείο που πλέον δεν μπορώ να ανεχθώ κάτι τέτοιο».
Ο ίδιος αναμένει από την Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα στην Αυστρία, να συμβάλει στην καταπολέμηση εξτρεμιστικών τάσεων, όπως οι σαλαφιστές, οι οποίοι κατά τον κ. Kern, εκπροσωπούν μία «φασιστική ιδεολογία».
Οι αναφορές του κ.Kern έρχονται μέσα σε ένα κλίμα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας, καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα επιτρέψουν ομιλίες Τούρκων αξιωματούχων ενόψει του δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, στις 16 Απριλίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης